Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MKM’nin konser yasağına Batman’dan tepki

MKM'nin konser yasağına Batman’dan tepki


BATMAN – MKM’nin 30’uncu yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlemek istediği konserin yasaklaması Batman’da, sanatçılar tarafından protesto edildi. 

 

30’uncu kuruluş yıldönümü kutlayan Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) 16 Ekim’de Bostancı Kültür Merkezi’nde düzenlemek istediği konserin Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına Batman’dan da tepki geldi. Kentte faaliyet yürüten Bahar Kültür ve Sanat Derneği’ne bağlı sanatçılar yaptıkları açıklama ile yasak kararını protesto etti.

 

Dernek binasında yapılan açıklamaya HDP Batman İl Örgütü yöneticileri ile Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri katıldı. Sanatçı Veysel Kılıç, MKM’nin 30 yıldır Kürtçe dilinde kültür ve sanat çalışması yapmak için direndiğini, bu uğurda büyük bedeller ödediğini ve ödemeye de devam ettiğini dile getirdi.

 

‘KÜLTÜR VE SANATIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ’ 

 

Kürt dili ve kültürü üzerinde hala korkutma, bastırma, kırım ve asimilasyon politikalarının devam ettiğine dikkat çeken Kılıç, “Sizin inkar söyleminizle Kürt halkının dili ve kültürü yok olmaz. Her şartta Kürt halkı kendi diline ve kültürüne sahip çıkmıştır. Eğer bilmiyorsanız gidin tarihin sayfalarına bakın, Kürt halkının direnişini görün. ‘Kürt sorunu yoktur’ ve ‘Kürt sorunu çözülmüştür’ diyenler, yalan söylüyor ve ikiyüzlülük yapıyor. Sanatçılar olarak söz veriyoruz kendi dilimize, kültürümüze ve sanatımızı terk etmeyeceğiz” dedi.

 

Açıklama, hep birlikte seslendirilen “Zimanê Kurdî” şarkısı ile zılgıt ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version