Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MİT’in zorla kaçırdığı Sevilay’ın tutuklanması talebi ikinci kez reddedildi

Savcı itiraz etti: Madem MİT Özbekistan’dan kaçırdı getirdi, tutuklayalım


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafındn zorla kaçırarak Özbekistan’dan getirilen ve ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ile ‘örgüte silah sağlamak’ suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Gürbüz Sevilay’ın tahliyesine itirazı, ikinci kez reddedildi.

Başsavcılık, sanık Sevilay’ın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edilmesine itiraz etti. Mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, Sevilay’ın Gülen cemaatinin Özbekistan ve Kırgızistan yapılanmasında yer aldığı öne sürüldü ve “Sanığın yakalanma şekli ve yeri, suçun mahiyeti, mevcut delil durumu, kaçma şüphesinin devam etmesi nedenleriyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerekirken tahliye verilmiş olması usul ve esas yönünde kanuna aykırıdır.”iddiasında bulunuldu.

Dilekçede, Gürbüz Sevilay’ın yeniden tutuklanması talep edildi.

Tutuklama talebinin, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesinin ardından nihai kararı vermesi için dosya, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İncelemesini tamamlayan mahkeme, Sevilay’ın “tutuklu bulunduğu süre” ve ‘pişmanlıktan’ yararlanmasını gerekçe göstererek tahliye edilmesini yerinde buldu, savcılığın yeniden tutuklanma talebini reddetti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version