Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milli Takım kampında ‘psikolojik şiddet ve ayrımcılık’ krizi

Milli Takım kampında ‘psikolojik şiddet ve ayrımcılık’ krizi


Serbest dalışçı Fatma Uruk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ‘Milli takım kampımda, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını’ yazdı. Uruk’un paylaşımlarına göre Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, kendisi için, “Önünde bira olan fotoğrafı kulübüne gönderin, sonra basına servis edin. Görelim bakalım ne olacak.” diyor. Şahin Özen ise Fatma Uruk’la ilgili bir rapor yazılması talimatı verdiğini anlattı. Rapora o fotoğrafın da konulmasını istediğini kabul etti.

Geçtiğimiz yıl peş peşe üç gün üç dünya rekoru kırarak adını tarihe yazdıran milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Twitter’dan yaptığı paylaşımla Milli Takım kampında psikolojik şiddete ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını duyurdu.

Daha önce de benzer şeyler yaşadığı için kampa gelmemeyi talep ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini aktaran Uruk, ayrılmasına da izin verilmediğini söyledi. Uruk, “Üzüntüden ne yazacağımı bile bilmiyorum. Fiziken de psikolojik olarak da çökmüş durumdayım.” ifadelerini kullandı.

Fatma Uruk daha sonra yaptığı paylaşımda Türkiye Su Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen’in kendisi hakkında, “Önünde bira olan fotoğrafı kulübüne gönderin, sonra basına servis edin. Görelim bakalım ne olacak” şeklinde tehditte bulunduğunu iddia etti.

ŞAHİN ÖZEN: RAPOR İSTEDİM, O FOTOĞRAFI DA KOYUN DEDİM

Sözcü Gazetesi’ne konuşan TSSF Başkanı Şahin Özen ise iddiaları dolaylı olarak doğruladı. Fatma Uruk’un telefonlarına cevap vermediğini söyleyen Özen, “Attığı tweetlerde bahsettiği ”Alkol fotoğraflarını basına servis edin” söylemi tamamıyla uydurma. Böyle bir talimat ya da yönlendirmede bulunmadım. Kendisi Milli Takım’ın kampının olduğu otelin dışında bir yerde yemek yemiş ve alkol almış. Bunu da kendi sosyal medya hesabından paylaşmış zaten. Milli Takım kampında olan bir sporcunun bu harekette bulunması sizce doğru mu? Ben burada yaşanan huzursuzluk ve sorunlarla ilgili kulübüne bir rapor yazılmasını istedim. Rapora sosyal medyada paylaştığı o fotoğrafın da koyulmasını istedim sadece. Hepsi bu kadar.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version