Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis’te kamu reklamı tartışması: Babanızın mı bunlar?

Meclis’te kamu reklamı tartışması: Babanızın mı bunlar?


TBMM Genel Kurulunda Kamu Denetçiliği Kurumu faaliyet raporları görüşüldü. Kamu bankaları tarafından gazete ve TV’lere verilen reklamların dağılımı tartışma konusu oldu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi “Reklam en çok satan gazeteye verilir. Ama bizim kamu bankaları en az satan gazeteye, en az izlenen TV kanalına, yandaş olduğu için reklam veriyor” eleştirisinde bulundu.

‘KAMU BANKALARI NEDEN 19. SIRADAKİ GAZETEYE REKLAM VERİYOR?’

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre TBMM Genel Kurulunda, Kamu Denetçiliği Kurumu faaliyet raporları görüşülürken söz alan Hakverdi “Kamu bankaları gazetelerden en çok reklamı Türkgün gazetesine verdi. Bu gazetenin tirajına baktım geçen hafta, 19’uncu sırada” diyerek şunlara dikkat çekti:

“Kamu bankaları neden 19’uncu sıradaki bir gazeteye en çok reklamı verir? Reklam, en çok okunan gazeteye verilir. Yine ilk 10’un içinde 5’i Turkuvaz Medya’nın.”

‘A HABER İZLEYEN HAYATIN GERÇEKLİĞİNDEN KOPUYOR, AVRUPA BİZİ KISKANIYOR SANIYOR’

“Televizyonlarda da durum aynı, ilk 10’un 5’inde Turkuvaz Medya var. A Kanal, A Haber, ATV ve aslında bunları izleyenler hayatın gerçekliğinden de kopuyor. A Kanal izleyen ‘Avrupa bizi kıskanıyor’ zannediyor.”

‘BABANIZIN BANKASI MI BUNLAR?’

“İktidar gibi düşünmeyene de bir kuruşluk reklam vermemişler. SÖZCÜ ve Korkusuz, Evrensel, Birgün, Karar, Cumhuriyet’e, Millî Gazete, Yeniçağ’a, Yeni Asya’ya bir satır reklam yok” diye belirten CHP’li Hakverdi, devamında şunları söyledi: “FOX’a, Halk TV’ye, Tele 1’e, KRT’ye ve TV5’e de bir saniye reklam vermemişler. Babanızın bankası mı bunlar? Bu bankalar aracılığıyla, benim cebimden aldıkları paralarla bana karşı propaganda yapan iktidarın yandaş medyasına para aktarıyorsunuz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version