Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den faiz kararına tepki: Ciddiyetsiz iktidarın, liyakatsiz bürokratları

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den faiz kararına tepki: Ciddiyetsiz iktidarın, liyakatsiz bürokratları


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın faiz kararını sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ülkenin ‘açlığa doğru sürüklendiğini’ söylerken, Akşener, ‘ciddiyetsiz iktidarın liyakatsiz bürokratları’ ifadesini kullandı.

Merkez Bankası, haftalık politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 18’ten yüzde 16’ya çekti. Kararın ardından dövizde sert yükseliş yaşandı. Karara, muhalefetten sert tepkiler yükseldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!” açıklamasında bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version