Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kanada’da işgücü ihtiyacı giderek artıyor; 731 bin eleman açığı var

Kanada, sınır kısıtlamalarını Covid-19 aşısı olanlar için kaldırıyor


 

Kanada İstatistik Kurumu ve Kanada İş Geliştirme Bankası (BDC) tarafından ayrı ayrı yapılan araştırmalar, tüm sektörlerde iş gücü ihtiyacının had safhada olduğunu ortaya koydu.

 

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre Kanada İstatistik Kurumunun araştırmasına göre, 2021’in ikinci çeyreğinde 731 bin 900 eleman açığı saptandı.

 

Araştırmada, bu açığın tüm eyaletlerde görülebileceği belirtilirken, en büyük eleman ihtiyacının Quebec, Ontario ve British Columbia eyaletlerinde kaydedildiğine işaret edildi.

 

BDC tarafından gerçekleştirilen yeni araştırmada da Kanadalı işletmelerin yüzde 64’ünün iş gücü sıkıntısı nedeniyle büyümelerini sınırladığı kaydedildi.

En çok işgücü ihtiyacı sağlıkta

En çok işgücü ihtiyacı ise sağlık ve sosyal alanında bulunuyor. BDC’nin araştırmasına göre söz konusu alandaki işgücü ihtiyacı yüzde 56,9 artarak 100 bin 300 rakamıyla rekor seviyeye ulaştı.

 

Kanada genelinde konaklama ve yemek hizmetlerinin de içinde bulunduğu hizmet sektörü, 89 bin 100 kişi ile ülkede en fazla eleman açığının bulunduğu ikinci sektör oldu.

 

Kanada İstatistik Kurumunun araştırmasına göre, perakende sektöründeki eleman ihtiyacı 84 bin 300, imalat ve sanayi sektöründeki ihtiyaç ise 65 bin 900 oldu.

 

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version