Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İdare hukukçusu Günday’dan “Bakanlar boş kâğıtlara imza atıyordu” çıkışı: KHK hukuken “yok” hükmünde

İdare hukukçusu Günday’dan “Bakanlar boş kâğıtlara imza atıyordu” çıkışı: KHK hukuken “yok” hükmünde


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı bir televizyon programında Olağanüstü Hâl (OHÂL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) için kullandığı ifadeler KHK’ların hükmünü tartışmaya açtı.

İdare Hukuku alanında Türkiye’de önde gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Metin Günday da tartışmaya katılarak, Babacan’ın sözlerinin doğru olması hâlinde KHK’ların “yok hükmünde” olduğunu belirtti.

 

Günday şahsi Twitter hesabında, “Sn. Ali Babacan’ın açıklamalarına göre, kamu görevinden ihraçları da öngören OHAL KHK’leri bakanların boş kağıtlara imzaları alındıktan sonra hazırlanıp yürürlüğe konulmuş… Eğer böyle ise, bu KHK hukuken “yok” hükmünde, OHAL Komisyonu’nun bunlara dayalı red kararları da geçersiz!” ifadelerini kullandı.

 

BABACAN NE DEMİŞTİ?

 

Ali Babacan, “Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Sayın (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayınlanıyordu. Yine tek imzayla alınıyordu aslında bu kararlar. O dönemin bakanlarına sormanız lazım. Biz ayrıldıktan sonraki dönem oluyor bunlar. Bütün bu KHK’lar öyle. Bunları özel sohbetlerde o dönemin bakanlarına sormanız lazım. Bunu kimse çıkıp itiraf etmez.” demişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version