Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’ye oy verdiği için ‘FETÖ’den ihraç edilen memur TBMM gündeminde: ‘Belgeler elimizde’

HDP’ye oy verdiği için ‘FETÖ’den ihraç edilen memur TBMM gündeminde: ‘Belgeler elimizde’


Pendik Belediyesi’nde memur olarak çalışan H.B., AKP karşıtı paylaşımları nedeniyle ihraç edildi. Belediye, mahkeme gönderdiği savunmasında AKP karşıtı ve HDP’yi destekler nitelikteki paylaşımları delil olarak sundu. Bununla da yetinmeyen belediye, 2015 seçiminde Gülen cemaatinin üyelerine muhalif partileri desteklemesi çağrısı yaptığını, dolayısıyla memurun HDP’yi destekleyerek ‘FETÖ’ ile irtibatlı olduğunu savundu. Bu ‘delili’ sağlam kabul eden Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi ise davayı reddetti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi. Mahkeme kararı ile ihraç belgelerini paylaşan Gergerlioğlu, “Yüz binlerce KHK’linin nasıl ihraç edildiğine dair skandal belgeler bunlar, daha binlerce belge var elimizde. KHK zulmü ve soykırımı bir an evvel bitmelidir” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulda, Pendik Belediyesi’nden ihraç edilen kişinin HDP’li diye yaşadığı skandalı açıklıyorum! https://t.co/FKdyWeZCTW

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) October 19, 2021

Serbest Görüş:

 

Gergerlioğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şöyle konuştu:

‘AKP DIŞINDAKİ PARTİYE OY VERMESİ ‘FETÖCÜ’ OLDUĞUNU GÖSTERİR’

“Elimde skandal iki belge var. Haberlere de konu oldu. Pendik Belediye Başkanlığı’nın İdare Mahkemesine verdiği cevap ve İdare Mahkemesinin kararı bunlar. HDP’ye oy verdiği ve desteklediği için ‘FETÖ’ suçlamasıyla ihraç edilen bir kişinin kararları ve belgeleri bunlar. HDP faaliyetlerine katıldığı için şöyle bir kararla cevap verilmiş. İdare Mahkemesi de karar vermiş. ‘AKP dışındaki partileri destekleyin emri verdi ‘FETÖ’, bu yüzden HDP’ye oy vermesi ‘FETÖ’ üyesi olduğunu gösterir’ diye karar verilmiş. Bu skandal belgeler elimde, isteyen inceleyebilir. 100 binlerce KHK’nin nasıl ihraç edildiğine dair skandal belgeler bunlar. Daha binlerce belge var elimizde.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version