Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li vekil Kalkan’ın infazının ertelemesini sordu

HDP’li vekil Kalkan’ın infazının ertelemesini sordu


VAN- HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit, cezasını tamamlayan Tevfik Kalkan’ın infazının ertelenerek tahliye edilmemesini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sordu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ndeki Tevfik Kalkan (55) 30 yıl verilen hapis cezasını tamamlanmasına rağmen infazı ertelenerek tahliye edilmemesini Meclis gündemine taşıdı. Koçyiğit, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

‘SINIRSIZ YETKİNİN YASAL DAYANAĞI NEDİR?’

 

Koçyiğit, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

 

“*2020 yılı mart ayında infaz yasasında yapılan değişiklik sonrasında cezaevlerinde bulunan İdare ve Gözlem Kurullarına sınırsız bir karar verme yetkisi tanımanın yasal dayanağı nedir?

 

*Türkiye cezaevlerinde İdare ve Gözlem Kurullarının ‘iyi halli’ olmadığı yönünde vermiş oldukları kararlar doğrultusunda tahliyesi engellenen kaç mahpus bulunmaktadır? Bu mahpusların yaş, cinsiyet, suç konusu ve cezaevlerinde bulundukları süre bakımından verileri nelerdir?

 

*Tekirdağ F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Tevfik Kalkan’ın ‘iyi halli’ olmama gerekçeleri arasında kantinden aldığı radyoyu bozduğu yönünde bir belirtme yapılmıştır. Radyonun bozulmuş olmasının iyi halli olmama ile ilgisi ve hukuksal dayanağı nedir?

 

*Tevfik Kalkan’ın idare ve gözlem kurulu tarafından bir yıl sonra yeniden durumunun değerlendirileceği belirtilmiştir. İdare ve Gözlem Kurulları kimlerden oluşmaktadır? Bu kurullarda bulunanların suç vasfı bakımından muamelede bulundukları iddiası doğru mudur?”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version