Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Sözcüsü Günay: Cumhuriyeti demokratikleştireceğiz

HDP Sözcüsü Günay: Cumhuriyeti demokratikleştireceğiz


HDP Sözcüsü Ebru Günay, demokratik cumhuriyet vurgusunda bulunarak, “Cumhuriyet demokratikleşmezse, 100’üncü yılında geriye bir şey kalmaz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partilerinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümüne ilişkin konuşan Günay, “Ne yazık ki tekçi anlayış ve bu anlayış üzerinden şekillenen inkâr ve imha siyaseti, Cumhuriyet için de büyük bir tehlike haline gelmiştir. Halk iradesinin tanınmadığı, belediyelere, üniversitelere, kurumlara kayyım atandığı, halkın vekillerinin cezaevlerine doldurulduğu, muhalefetin zapturapt altına alındığı, gazetecilerin, aydınların şiddet ve zorla sindirilmeye çalışıldığı rejimin adı Cumhuriyet değil, faşizmdir” dedi. 
 
DEMOKRATİK CUMHURİYET VURGUSU
 
Günay, demokratik bir cumhuriyet kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri ucube sistem, rejim değişikliğinin en somut göstergesidir. Biz HDP olarak bütün kimliklerin ve farklılıkların özgürce, bir arada, eşit ve ortak bir yaşamla yaşadıkları demokratik bir cumhuriyet kurmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyet demokratikleşmezse, 100’üncü yılında Cumhuriyetten geriye de bir şey kalmaz. Bu tarihi tespiti ve uyarıyı ilgili bütün taraflara yaparak, geçmişte yaptıkları hatalardan ders çıkarmalarını umuyoruz. Ya cumhuriyet demokratikleşecek ve güçlenerek varlığını sürdürecek ya da tekleşerek başka ucube ve faşizan sistemlere evrilecek. Cumhuriyeti yaşatmayı amaçlayan herkesin bugün yaşananlardan dersler çıkarmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Mezopotamya Ajansı)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version