Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltı gerekçesi: Soru çalmadılar ama birlikte hakimlik savcılık sınavlarına hazırlandılar

Gözaltı gerekçesi: Soru çalmadılar ama birlikte hakimlik savcılık sınavlarına hazırlandılar


İstanbul’da Gülen cemaati üyesi oldukları ve çalışma evilerinde hakimlik ve savcılık sınavlarına hazırlandıkları gerekçeleriyle haklarında gözaltı kararı verilen 11 avukattan 10’u yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Gülen cemaatinin çalışma evlerinde 2013 hakimlik-savcılık sınavlarına hazırlandıkları gerekçesiyle 11 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Adana, Van, Diyarbakır, Antalya ve Denizli’de düzenlediği eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden 10’unu yakaladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SOHBET TOPLANTISI YAPMAKLA SUÇLANDILAR 

Gaziantep’te ise aralarında avukat ve hemşirenin de bulunduğu 13 kişi üniversite öğrencileriyle “sohbet toplantısı” organize ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, üniversite öğrencilerine “sohbet toplantısı” düzenledikleri ve aktif hale getirmeye çalıştıkları suçlamasıyla 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kent merkezi ve Mersin’de düzenlenen operasyonda aralarında avukat ve hemşirenin de yer aldığı 13 şüpheli gözaltına alındı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version