Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gedo: Kimyasal silah kullanımı yenilginin sonucudur

Gedo: Kimyasal silah kullanımı yenilginin sonucudur


HABER MERKEZİ – Suriye Kürt Sol Partisi Genel Sekreteri Salih Gedo, Türk devletinin kimyasal silah kullanmasının yenilginin sonucu olduğunu belirterek, buna karşı sessizliğin utanç verici olduğunu söyledi. 

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri operasyonlarda kimyasal silahlar kullanmasına karşı tepkiler sürüyor. Kürt aydınları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, bölgede inceleme yapılması için NATO, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’ne (AB) çağrı yaparken, ANHA’ya konuşan Suriye Kürt Sol Partisi Genel Sekreteri Salih Gedo, kimyasal silah konusunu değerlendirdi. 

Kürtlere dönük düşmanca planların on yıllardır devam ettiğini vurgulayan Gedo, “Bu devletler aralarında anlaşmazlık yaşamalarına rağmen söz konusu siyasi ve ekonomik çıkarları olduğunda Kürtlere karşı ortaklaşıyorlar ve Kürt halkına dönük soykırım ve imha planları yapıyorlar. Türk devleti Kürtlerin varlığını hedef alıyor. Başta Erdoğan olmak üzere Türk yetkililer aynı siyaseti yürütmekten utanmıyorlar ve bunu açıkça söylüyorlar” dedi.

 

ULUSAL BİRLİK

 

Uluslararası toplumun Kürtlere dönük işlenen suçlara karşı sessizliğini kınayan Gedo, “Kürtlere dönük saldırılarla yalnızca bir parti veya bir grup hedef alınmıyor. Bütün Kürtler hedef alınıyor. Uluslararası toplum bu trajik durum karşısında insani görevini yerine getirmiyor. Kürdistani siyasi hareketler tüm Kürtlere yönelik saldırılara karşı hala ulusal birlik oluşturamadılar” ifadelerini kullandı.

 

‘KÜRTLER OLUNCA SESSİZ KALIYORLAR’

 

Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanlarına saldırdığını ve Federe Kürdistan Bölgesinde geniş bir alanı üsler kurarak işgal ettiğini kaydeden Gedo, “İşgalci Türk devleti saldırılarında son teknoloji askeri araçları ve kimyasal silahlar kullanıyor. Türk devleti yenildiği için kimyasal silah kullandı. Uluslararası toplum da kimyasal silah kullanılmasına karşı sessiz kalıyor. Türkiye’ye karşı sessizlik ve tepkisizlik utanç vericidir. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığında uluslararası toplum büyük tepkiler gösterdi. Ancak konu Kürt olunca herkes sessiz” dedi.

 

‘KDP KÜRTLERİN ÇIKARLARI İÇİN ÇALIŞMALIDIR’

 

KDP’nin Türk devleti ile ilişkilerini kesmesi, Kürtlerin hakları ve çıkarları için çalışması gerektiğini kaydeden Gedo, şunları söyledi: “Hassas bir süreçteyiz. Kürt düşmanları Kürtleri soykırımdan geçirmek istiyor. Bu yüzden de Kürdistani bir duruşa ihtiyaç var. Anlaşmazlıkları derinleştirmemeliyiz. Başlıca amacımız Kürtleri iç diyaloga doğru götürmektir.”

   

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version