Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: İlginç gelişmelerle karşılaşılabilecek bir haftaya giriyoruz

Fehmi Koru: İlginç gelişmelerle karşılaşılabilecek bir haftaya giriyoruz


Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği 10 Batılı büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi talimatı nedeniyle bir süre sonra Türkiye’nin Avrupa’da, ABD’de, Kanada’da ve Yeni Zelanda’da büyükelçisinin kalmama tehlikesi bulunduğunu yazdı.

Koru, ‘Şaka olsun diye bu senaryoyu gündeme taşıyor değilim; tam tersine, ‘istenmeyen adam’ yolu açılırsa ardından böyle toplu çıkışlar yaşanacağından eminim.’ dedi.

Fehmi Koru, fehmikoru.com’da yayınlanan yazısında şu görüşlere yer verdi:

‘İstenmeyen adam’ ilan edilen büyükelçi ülkemizi terk etmek zorunda.

Genellikle büyükelçisi ‘istenmeyen adam’ ilan edilen ülke de, elçisine kapıyı gösteren ülkenin büyükelçisini ‘istenmeyen adam’ ilan ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı yerine getirildiğinde -10 onlardan 10 bizden- toplam 20 büyükelçiye yol görünecek…

Sorun 20 büyükelçiyle sınırlı kalsa yine iyi. Ya aynı metni, dayanışma için, başka 10 Batılı ülkenin büyükelçisi daha imzalarsa ne olacak?

Onları da gönderdiğimizde, ya bir 10 ülkenin büyükelçisi daha dayanışmayı genişletmek amacıyla aynı metni imzalama sırasına girecek olursa?

Ardından bir 10 ülke daha?

Her birini ‘istenmeyen adam’ ilan ettiğimizi ve sonrasında bizim büyükelçilerimizi de o ülkelerin ‘istenmeyen adam’ ilan ettiklerini düşünelim. Bu sürtüşmenin sonunda Avrupa’da -bu arada ABD’de, Kanada’da ve Yeni Zelanda’da da- büyükelçimiz kalmayacak demektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükelçilerin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi talimatı herhalde yerine getirilir; sonuçta ‘cumhurbaşkanı hükümet sistemi’ kendisine böyle bir talimat verebilme yetkisi sağlıyor.

Dışişleri Bakanlığı daha yumuşak bir tepkiyle yetinilmesini tavsiye ediyormuş, ancak Cumhurbaşkanı talimatının yerine getirilmesinde ısrarlı görünüyor.

Bu durumda 10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi an meselesi demektir.

İlginç gelişmelerle karşılaşılabilecek bir haftaya giriyoruz.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version