Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Muhtarları hak ettikleri konuma getirdik

Erdoğan: Muhtarları hak ettikleri konuma getirdik


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 Ekim Muhtarlar Günü” nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğe bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, yaklaşık 50 bin muhtarla gönül gönle verdiklerini belirtti.

19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ettiklerini anımsatan Erdoğan, “2015 yılı başından itibaren ülkemizin 81 vilayetinin tamamından muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmeye başladık. Tam 50 ayrı toplantıyla, ülkemizdeki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımız ve zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasında samimi ve hasbi diyalog kanalı oluşturduk” diye konuştu.

‘MUHTARLIK MÜESSESESİNİ HAKKI OLAN KONUMA GETİRDİK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantılarda hasbihal etmenin yanında muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın, mahallenin, şehrin sıkıntılarını çözdüklerini belirterek, “Sizlerle birlikte geliştirdiğimiz bu yöntemi İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ihdas ettiğimiz Muhtarlık Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi ile kurumsallaştırarak daha etkin şekilde kullanılabilir hale getirdik. Bu mekanizmalar vasıtasıyla muhtarlarımızın ve muhtarlıklarımızın meselelerinin en üst düzeyde ve tek elden takibini sağladık. Muhtarlarımıza illerimizde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer yerlerde ise belediye başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini temin ettik” dedi.

‘MUHTAR MAAŞLARINDA CİDDİ ARTIŞLAR YAPTIK’

Erdoğan, “Muhtar maaşlarında da ciddi artışlar yaptık. Tek tip kimlik belgesinden, silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik” diye konuştu.

‘DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada kendilerindeki muhtarlık kurumu gibi yerel demokrasinin böylesine yaygın ve etkin bir şekilde uygulanabildiği pek az ülke olduğunun altını çizerek, “Devletin; mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarımızla daha yapacak çok işimiz var. Bizim işimiz Türkiye’ye eser kazandırmak, sizlerin işi de mahallenize, köyünüze sahip çıkmaktır” diye konuştu. (DHA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version