Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ifadesinin alınması istedi

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ifadesinin alınması istedi


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıya başvurarak siyasi cinayetler olabileceği yönünde uyarıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesinin alınmasını istedi.

Bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in de aralarında olduğu muhalefetten bazı isimlerin siyasi suikastların düzenlenebileceğine ilişkin kendilerine duyumlar geldiğini açıklamıştı. Muhalefetin bu iddiası üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın aracılığıyla 15 Ekim’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı müracaatta bulundu. Dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bu partiye üye siyasilerin bu doğrultuda somut herhangi bir bilgi içermeyen beyanlarda bulunduklarına ileri sürüldü.

Dilekçede söz konusu iddiaların halk arasında endişe ve korku yaratmak amacıyla dile getirildiği ileri sürülerek aslının olup olmadığının araştırılması istendi.

Erdoğan’ın avukatları dün ikinci bir dilekçe vererek Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetlerle ilgili ifade vermesini istedi.

Hürriyet’den Abdülkadir Selvi’nin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun, siyasi cinayetler iddiasına gerekçe olarak gösterdiği Erdoğan’ın konuşmalarının izah edildiği dilekçede, “Sonuç olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin, iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir” denildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version