Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Kanal İstanbul’da uygulama aşamasına gelinmiştir

Erdoğan: Kanal İstanbul’da uygulama aşamasına gelinmiştir






Recep Tayyip Erdoğan

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuştu. Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. ‘İstanbul Boğazı’nın artan yük trafiğini taşıyamaz hale gelmesinin kendilerini alternatif arayışına yönlendirdiğini’ savundu. Erdoğan, “Deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz Kanal İstanbul’dur. İstanbul Boğazı’nın artan yük trafiğini taşıyamaz hale gelmesi bizi alternatif arayışına yönlendirdi. Kanal İstanbul enine boyuna konuşulmuş, tartışılmış ve fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Proje kapsamındaki diğer işleri de plan dahilinde hayata geçireceğiz. Kanalın kazısına da plana göre başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

RAKAMLAR ERDOĞAN’I YALANLIYOR

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre Kanal İstanbul’un yapılmasının temel gerekçesi ‘artan gemi trafiği’. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da geçtiğimiz nisan ayındaki açıklamasında 2050 yılında boğazlardan 78 bin geminin geçeceğini savunmuştu.

Ancak rakamlar tam tersini söylüyor. İktidarın İstanbul Boğazı’nda trafik azaltılması gerekçesi de inandırıcılıktan uzak. Zira Boğaz’ın trafiği zaten her yıl daha da azalıyor. Rusya, Kuzey Denizi’nde buzulların erimesiyle yeni yollar olduğu için taşımayı oraya doğru kaydırıyor. Hepsinden önemlisi boru hatları projeleriyle gerek gaz ve gerekse petrol taşımalarında azalma oldu. 2006’da yaklaşık 55 bin geminin kullandığı Boğaz’ı, 51 bine yakın gemi tercih etmiş. Rakam 2015’de 43 bin 544’e, 2018’de ise 41 bin 203’e gerilemiş. Rakam geçtiğimiz yıl 38 bin kadar gerilemişti.

Ayrıca iktidarın ne yapıp 2050 yılında gemi trafiğini 78 bine çıkaracağı merak konusu…








ÖNCEKİ YAZISınır Aşan Hukukçular HAAK’ı kurdu: Hukuksuzluğun failleri ifşa edilecek
SONRAKİ YAZIAyakta bile duramayan Ayşe Özdoğan, her hastaneye sevkinde kelepçelenmiş




***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version