Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Kanal İstanbul fiilen uygulama aşamasına gelmiştir

Erdoğan: Kanal İstanbul fiilen uygulama aşamasına gelmiştir


12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’da ısrarcı olduklarını bir kez daha vurguladı.

Salgın ve iklim gibi koşulların ulaşım ve haberleşmede yeni yolların bulunmasını hızlandırdığını söyleyen Erdoğan, zaman içerisinde eksiklikleri fark ettiklerini ifade etti.

 

“Özellikle salgın ve iklim değişikliği gibi son dönemde ağır sonuçlarıyla daha sık yüzleşmeye başlayacağımız küresel krizler kendi gerçeklerini dayatmaktadır” diyen Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için planladıkları şekilde çalışmaların başlatılacağını duyurdu.

 

Erdoğan şunları söyledi;

 

“Hiç şüphesiz deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz, Kanal İstanbul’dur. İstanbul Boğazı’nın artık artan yük ve yolcu trafiğini taşıyamaz hale geldiği, kıyılarımızın sürekli tehdit altında olduğu gerçeği bizi böyle bir alternatif arayışına yöneltmiştir. Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul, enine boyuna konuşulmuş, tartışılmış, gereken hazırlıkları yapılmış ve nihayet fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Sazlıdere Köprüsü, Kanal İstanbul’un ilk somut adımıdır. Bunu, ihalesi ve yer teslimi yapılarak inşasına başlanan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Köprüsü izlemiştir. Proje kapsamındaki diğer işleri de belli bir plan dahilinde bu şekilde hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Kanalın kazısına da programdaki plana göre başlayacağız.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version