Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Fransa, Afrika’yı adeta bir sömürge kıtası olarak kullanmıştır; buralarda nice insanlar öldürülmüştür

Erdoğan: Fransa, Afrika'yı adeta bir sömürge kıtası olarak kullanmıştır; buralarda nice insanlar öldürülmüştür


Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenle karşılandığı Angola’da, Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço ile görüştü.

Erdoğan, Gonçalves ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Sayın Cumhurbaşkanı ile ikili görüşmemizde özellikle savunma sanayii, terörle mücadele alanında ilişkilerimizi ayrıntılı bir şekilde ele aldık” dedi.

 

İkili ticaret hacmi hedefinin 500 milyon dolar olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda 177,5 milyon dolarlık bir ticaret hacmi Türkiye ile Angola’ya uygun düşmüyor” dedi:

 

“Bilhassa enrji alanında iki ülke arasında ciddi işbirliği imkanları olduğuna inanıyorum… Afrika kıtası yıllar yılı sömürülmüştür. Angola dört yüz yılı aşkın maalesef Protekiz tarafından sömürülmüş olan bir ülke konumundadır. Angola’nın dışında Afrika’nın ülkelerinin birçoğunun yer altı kaynakları, yer üstü hepsi maalesef Batı tarafından sömürülmüştür. Bunların en önemlisi Fransa’dır. Fransa, Afrika’yı adeta bir sömürge kıtası olarak kullanmıştır. Buralarda nice insanlar, yüz binlerce insan öldürülmüştür. Başta Cezayir, Ruanda olmak üzere. Zalim bir yapı, adil olmayan bir yapı zulmünü devam ettirmiştir.”

 

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço, savunma sanayi alanında Türkiye’nin Angola’da yatırım yapması sonucunda ortak üretime geçilebileceğini; Angola’nın diğer Avrupa ülkelerine de savunma sanayi alanındaki bu ürün ve teknolojileri ihraç edebileceğini söyledi.

 

Başkent Luanda’daki başkanlık sarayındaki ziyarette Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version