Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dolar, tüm zamanların rekorunu kırdı

dolarizasyon


Reuters’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yönelik güveninin azaldığını belirten haberlerin ardından dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 8,97 sınırını aştı.

Dolar, cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 8,9740’ı görerek rekor tazeledi. Tarım dışı istihdam verisi öncesinde gelişen piyasa para birimlerinin genelinde bir düşüş görülürken en fazla değer kaybeden para birimi yüzde 1’den fazla düşüşle Türk lirası oldu.

KAVCIOĞLU’NUN VAKTİ DOLDU MU?

Piyasa fiyatlamalarında Reuters’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yönelik güveninin azaldığını belirten haberinin de etkisi olduğu belirtildi. Reuters’in haberine göre Erdoğan’ın sadece yedi ay önce göreve getirdiği Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’a güvenini kaybetti. İsmi açıklanmayan kaynakların aktardığına göre son haftalarda Erdoğan, Kavcıoğlu ile iletişimini de belirgin şekilde azalttı.

Reuters’a bilgi veren üç kaynaktan ikisi daha erken sürede daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceğinin Erdoğan’a geçmişte söylendiğini, ancak gerçekleşmenin Eylül itibarıyla buna yakın bile olmadığına dikkat çekti.

Erdoğan’ın Şahap Kavcıoğlu’ndan memnun olmadığı daha önce de medyaya yansımıştı. Reuters’n haberi sonrasında MB’ında yeni bir görev değişimi beklentisi de arttı. Belirsizliğin artması da doların hareketlenmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Kavcıoğlu’nun görevden alınacağı iddialarını yalanladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version