Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dolar 9.83 ile tarihi rekor kırdı

Dolar 9.83 ile tarihi rekor kırdı


Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası tansiyonu yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 ülkenin büyükelçilerini ‘istenmeyen kişi’ ilan etmesinin ardından tırmanışa geçti.

Erdoğan’ın tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçinin istenmeyen kişi’ ilan ettiklerini açıklamasının ardından, Asya piyasalarının açılmasıyla Türk Lirası dolara karşı kaybederek 9.83’ü gördü.

Merkez Bankası, artan enflasyona rağmen politika faizini 200 baz puan düşürmesinin ardından geçen hafta zaten rekor düşük seviyeye gerilemişti.

Türk Lirası, pazar gecesi 9.83 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

Bu verilere göre Türk Lirası bu yıl şimdiye dek, yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti.


Tablo: Bloomberg

‘EKONOMİK OLARAK HİKAYE BİTTİ’

Prof. Dr. Veysel Ulusoy dövizdeki krize ilişkin dün Halk TV’de yaptığı uyarıda “Bir an önce elçiler krizinin çözülmesi gerekir. Aksi halde bir inat uğruna dibe vurdukça vuracağız, gerçi zaten dipteyiz. Bu sefer dipten denizin derinliklerine ineceğiz. Artık seviyenin bir önemi kalmadı, dolardaki artış raflara saldırı gibi rasyonel olmayan davranışlara neden oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

“Artık ekonomik anlamda hikaye bitti” diyen Ulusoy, şunları söyledi:

“Eksik ölçtüğünüz bir enflasyonla belirlediğiniz faiz dolarizasyona inanılmaz bir ivme kazandıracak. Artık ekonomik anlamda hikaye bitti, kötünün iyisi kalmadı. Fakirleşmeyi göze alarak dış borcu çevirmekten başka bir şey kalmadı.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version