Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doğa Koruma Vakfı’nın fotoğraf yarışmasında birinci belli oldu

Doğa Koruma Vakfı'nın fotoğraf yarışmasında birinci belli oldu


ABD merkezli Doğa Koruma Vakfı’nın bu yılki fotoğraf yarışmasında birincilik, kelebeklere sevgiyle ya da şaşkınlıkla bakan bir goril fotoğrafının oldu. Bu anın fotoğrafçısı kamera setiyle ödüllendirildi ve farklı kategorilerde de dereceye giren onlarca fotoğraf oldu.

Webtekno‘nun haberine göre, Doğayı korumak adına aksiyon almak ve farkındalığı artırmak üzere 79 ülke ve bölgede aktif bulunan Doğa Koruma Vakfı (The Nature Conservancy), doğa temalı bir fotoğraf yarışması düzenledi. Her ülkeden katılım sağlanabilen yarışmada derece yapanlar arasında Türkiye’denŞebnem Coşkun da vardı.

ÖDÜL 4 BİN DOLAR DEĞERİNDE KAMERA SETİ

Yarışmanın İngiltere’den katılan Anup Shah isimli fotoğrafçı, kelebek bulutunun içinde sakince kelebekleri izleyen; sevecen bir ifadeye sahip bir gorili fotoğraflayarak yarışmanın genel birincisi seçildi. Yarışmanın jürisinde yer alan ABD’li söz yazarı, besteci ve fotoğrafçı Ben Folds; fotoğrafı yorumlarken “İnsanı içine çeken fotoğrafları seviyorum. Gorilin yüzündeki hoşgörü mü neşe mi? Belirlemek zor ve kelebekler sizi kendine çekiyor.” ifadelerini kullandı. Gorilin fotoğrafı 100 bin adayı geride bıraktı.

ŞEBNEM ÇOSKUN ‘İNSAN VE DOĞA’ KATEGORİSİNDE ÜÇÜNCÜ

Yarışmaya aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeden fotoğrafçı katıldı. Şebnem Coşkun’un fotoğraf teması pandemiyle birlikte kullanımı artan medikal ürünlerin oluşturduğu atıkların denizlerde neden olduğu kirlilik oldu. Bu fotoğraf, ‘İnsan ve Doğa’ kategorisinde 3. seçildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version