Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet, pandemi sürecinde kirayı ödeyemeyen esnaftan kirayı faiziyle tahsil etmiş!

Diyanet, pandemi sürecinde kirayı ödeyemeyen esnaftan kirayı faiziyle tahsil etmiş!


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bursa Orhangazi’de esnaf ziyaretinde bir skandal ortaya çıktı. Diyanet’e ait bir işyerinde kiracı olan esnaf pandemi döneminde kapalı kaldıkları için kirayı ödeyemediklerini ancak Diyanet’in kirayı faiziyle birlikte tahsil ettiğini dile getirdi.

Diyanete ait olduğu söylenen iş yerlerindeki kiracıları gezen Akşener’e bir esnaf, “Pandemi döneminde üç ay kapalı kaldık. Bir gün bile ‘kiranızı almıyoruz’ demediler. Üç ay boyunca kira aldılar. Ödeyemeyenlerden de faizi ile aldı diyanet. Adı üstünde diyanet bu yani” diyerek tepki gösterdi.

ANKA’da yer alan görüntülere göre, Akşener ile esnaf arasında geçen diyalog şöyle:

“KİRAYI ÜÇ AY GEÇ ÖDEYELİM FAİZ UYGULUYOR DİYANET”

AKŞENER: “Oğlum işler nasıl?”

ESNAF: “Çok iyi, çok iyi her gün zam var, her gün zam var. Pandemide üç aya yakın kapalıydık biz. Üç ayda bir kere Diyanet demedi ki kiranızı almıyorum diye. Üç ayında kirasını aldı. Ve ödemeyenlerden faizliyle aldı, faiz uyguladı. Kirayı üç ay geç ödeyelim faiz uyguluyor Diyanet. Adı üstünde Diyanet. Zamlar var, kirayla uğraşıyoruz. Şimdi iki ay sonra tekrardan kiraya zam yapacaklar.”

AKŞENER: “Borcun var mı?”

ESNAF: “Borç her zaman var. Kredi olmadan nasıl olacak. Her şey krediyle, kredi olmadan ne olacak. En ben çocuklukta hatırlıyorum yani kredisiz bir şey aldığımızı.”

AKŞENER: “Ne yaşadınız ne ettiniz hep öğrendik, siz bana öğrettiniz”

ESNAF: “Kiralarda zorlandık mesela, sağ olsun kiralarımız alınmamak olmadı. Hani bir de Diyanette faiz sorunu var. Ki dinimizde aslında yok faiz. Burası bir Diyanet yeri ama kiralarımızı ödemek zorundayız. Bir gün geciktiğinde faiz koyuyor. Birkaç yıl önce üç tane çalışanımız vardı şimdi eşimle ben kaldık sadece.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version