Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri, Hollanda Büyükelçisi’nin sınır dışı edildiği haberlerini yalanladı

Dışişleri, Hollanda Büyükelçisi’nin sınır dışı edildiği haberlerini yalanladı


Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi‘ ilan edilmesi talimatı verdiği yönündeki açıklamasının ardından Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiği yönündeki iddiaları yalanladı.

ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri, 18 Ekim’de ortak bir açıklamayla, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın ‘serbest bırakılması’nı istemişti.

Büyükelçilerin açıklamalarına iktidar sözcüleri ve Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki gelmişti. Cumhurbaşkanlığı, büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak uyarmıştı.

Serbest Görüş:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisi dönüşünde, “Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, Eskişehir’de yaptığı konuşmada “Dışişleri Bakanımıza verdim ‘Bu 10 tane büyükelçi bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz’ dedim.” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiği yönünde iddialar yer almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version