Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çevreci ressamın evi yandı, kundaklama şüphesi araştırılıyor

Çevreci ressamın evi yandı, kundaklama şüphesi araştırılıyor


Ressam Gökçe Erhan’ın babadan kalma evi, Sürmene’de kültür balıkçılığı tesislerine karşı gerçekleştireceği basın açıklamasından bir gece önce şüpheli bir şekilde yandı. Ahşap evden geriye hiç bir şey kalmadı. Evi küle dönmesine rağmen basın açıklaması programını iptal etmeyen Erhan, hazırladığı metni gözyaşlarıyla okudu.

Trabzon Sürmene’de yaşayan ve çevreci kimliği ile bilinen Ressam Gökçe Erhan, yaşadığı bölgede yapılmak istenen kültür balıkçılığı tesislerine karşı 24 Ekim Pazar günü basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. Söz konusu tesislerin deniz ekosistemine zarar verdiğini belirten Erhan’ın Gökçesu Mahallesi’ndeki evi ise basın açıklamasından bir önce çıkan yangında küle döndü. Jandarma, ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı.

ÇAMBURNU’NA KİMSE KAFES SAPLAYAMAZ

Yangına rağmen basın açıklamasını iptal etmeyen Gökçe Erhan ise başkanlığını yürüttüğü Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği üyeleri, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katılımıyla yaptığı konuşmada, “Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu’na kimse kafes saplayamaz.” dedi.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version