Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilya’da devlet başkanının sosyal medya hesaplarının yasaklanması istendi

Brezilya'da devlet başkanının sosyal medya hesaplarının yasaklanması istendi


Brezilya’da koronavirüs salgını ile mücadeleye ilişkin soruşturmayı yürüten Senato komisyonu, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun salgın hakkında yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle sosyal medyadan men edilmesini istedi.

Parlamento Araştırma Komisyonu (CPI), Bolsonaro’nun dokuz suçla itham edildiği nihai raporu onayladı. Senato’da yapılan oylamada, CPI üyeleri dört ret oyuna karşı yedi kabul oyuyla, Bolsonaro’nun insanlığa karşı işlenen suçlar, salgın ve sağlık önlemlerinin ihmali gibi dokuz suçtan itham edildiği rapora onay verdi.

 

Salgını ‘gribe’ benzeterek küçümseyen ve halkı tedbirlere uymamaya davet eden Bolsonaro hakkında adli işlemlerin başlaması talebiyle rapor, Cumhuriyet Başsavcısı Augusto Aras’a ve Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’e sunulacak.

 

Kongre üyelerinin insanlığa karşı işlenmiş suçlarla itham ettiği ilk Brezilya Devlet Başkanı olan Bolsonaro hakkında Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) da şikayette bulunulacak.

 

Raporda, Bolsonaro’nun yanı sıra aralarında Bolsonaro’nun oğullarının, eyalet valilerinin ve eski Sağlık Bakanı’nın da bulunduğu 80 kişi suçlanıyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version