Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi’nde polis ablukası: En az 32 öğrenciyi gözaltına alındı

Boğaziçi’nde polis ablukası: En az 32 öğrenciyi gözaltına alındı


Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin dokuz aydır kurdukları nöbet çadırı, Rektörlük talimatıyla Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) tarafından kaldırıldı. Kampüse giren çok sayıda polis rektörlük önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere müdahale ederek en az 32 öğrenciyi gözaltına aldı.

Boğaziçi direnişinin 292. gününde de Rektörlük önünde bir araya gelen akademisyenlerin nöbeti sırasında meydana gelen müdahale nedeniyle akademisyenler de açıklamalarını okuyup öğrencilerinin yanına gitti.

Öğrenciler, yaptıkları canlı yayınlarda kampüste çok sayıda polis getirildiğini ve Rektörlük talimatıyla çadır kurmalarının engellendiğini söyledi. Canlı yayında, atanmış Genel Sekreter Nedim Malkoç’un talimatı veren kişi olduğu görüldü.

ÖNCE ABLUKA, ARDINDAN GÖZALTI

Gözaltılar sonrası kampüs içerisinde bir basın açıklaması yapan öğrenciler, “Ancak özel güvenlik ve çevik kuvvet polisleri kayyumluk önüne ve etrafına konuşlanarak öğrencileri abluka altına aldı, ardından dağılın ihtarı dahi yapmadan hiçbir açıklama uyarı yapmaksızın darp ve şiddetle sayısını bilmediğimiz bir grup arkadaşımızı gözaltına aldı.” bilgisini verdi.

Serbest Görüş:

 

‘BERABER MÜCADELE EDEN BİNLERCE ÖĞRENCİYİZ’

Atanmış rektör Naci İnci’nin hedef göstermesi nedeniyle 17 gündür Metris Cezaevi’nde olduğunu hatırlatan öğrenciler, “Mücadelemizi kriminalize etmeye bizleri yalnızlaştırma çalışan Kayyum Naci İnci’nin yalanlarının aksine bir avuç terörist değil haklarını bilip bunlar için beraber mücadele eden binlerce öğrenciyiz” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version