Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir galibiyetim bile yok!

Bir galibiyetim bile yok!


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Liglerde gözler daima zirve mücadelesi veren ekiplerde olur. Onun altında yaşananlar ancak sezonun son dönemecinde radara girer. Şampiyonluk kadar olmasa da kümede kalma savaşı da ilgi çekicidir. Birçok ligde henüz galibiyetle tanışmamış, ligin dibine demir atan takımlar var. Süper Lig’de Rizespor, henüz hanesine 3 puan yazdıramayan tek takım. Galibiyete hasret takım sayısının en fazla olduğu yer ise İngiltere Premier Lig.

RİZESPOR DİBE DEMİR ATTI

Süper Lig’de 8. hafta geride kaldı. Milli araya Fenerbahçe 19 puanla lider girdi. Fenerbahçe’yi Trabzonspor ve Beşiktaş takip ediyor. Zirvenin sürpriz ekibi ise 18 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönen Altay oldu. Tecrübeli hoca Mustafa Denizli yönetimindeki Altay topladığı 15 puanla 5. sırada bulunuyor. Ligin dibinde henüz can pazarının yaşandığı haftalara girmedik. Ancak geride kalan 8 hafta gelecek için ipucu veriyor. Son sırada Çaykur Rizespor bulunuyor. Ligin tek galibiyete hasret ekibi olan Çaykur Rizespor, sadece bir beraberlik aldı. 7 maçta ise sahadan hüsranla ayrıldı. Sezona Bülent Uygun yönetiminde başlayan Karadeniz ekibi, geçtiğimiz hafta koltuğu Hamza Hamzaoğlu’na emanet etti. 5’er puanlı Giresunspor ve Göztepe’nin ise birer galibiyeti bulunuyor. Henüz galibiyetle tanışamayan Rizespor aynı zamanda kalesinde gördüğü 19 golle, en fazla gol yiyen takım.

PREMİER LİG’DE 4 TAKIM GALİBİYETSİZ

Chelsea, Liverpool ve Manchester şehrinin iki takımı City ile United’ın omuz omuza zirve yarışı verdiği İngiltere Premier Ligi’nin dibi cadı kazanı gibi. Tam 4 ekip henüz 3 puanla tanışamadı. 14. basamaktaki Crystal Palace ve iki basamak aşağıdaki Leeds United’ın ise sadece bir galibiyeti bulunuyor. Southampton, Burnley, Newcastle United ve Norwich City geride kalan haftalarda galibiyete yabancı kaldılar. Ligin sonuna demir atan 5 ekibin oynadığı 35 maçtan sadece Leeds bir galibiyet çıkardı. Leeds tek galibiyetini sıralamada bir üstünde bulunan Watford karşısında aldı. Galibiyete hasret Newcastle United ve Norwich City kalesinde 16 gol gördü.

ZİRVEDE MADRİD TAKIMLARI

Barcelona’nın tel tel dökülmesiyle tüm dikkatleri üzerine çektiği İspanya La Liga’da zirvede iki Madrid ekibi Real ve Atletico’ya aynı puanla Real Sociedad eşlik ediyor. La Liga’da Levante ve Getafe ise henüz galibiyet göremedi. Getafe bir puanla ligin sonunda bulunuyor. İki basamak üstündeki Levante’nin galibiyet olmamasına karşılık, 4 maçtan beraberlik çıkardı. Galibiyetsiz iki ekip aynı zamanda kalesinde gördüğü 13’er golle bu alanda da ilk sırayı paylaşıyor.

Bayern Münih’in sahasında Frankfurt’a yenilerek milli araya girdiği Bundesliga’da galibiyetsiz iki ekip bulunuyor. Tarihinde ikinci kez Bundesliga’da mücadele eden Greuther Fürth henüz zaferle tanışmadı. 7 maçtan sadece bir beraberlik çıkaran Greuther Fürth, 2012-13 sezonunda da Bundesliga’da mücadele etmiş, ancak çıktığı yıl yeniden düşmüştü. Arminia Bielefeld galibiyet görmeyen diğer ekip. Bayern Münih’i yenerek ilk galibiyetini alan Frankfurt gibi tek galibiyeti olan diğer ekipler ise Augsburg ve Bochum.

40 YILDIR ŞAMPİYONLUĞA HASRET

Serie A’da Napoli dolu dizgin yoluna devam ediyor. Tüm maçlarından 3 puanla ayrılan Napoli 21 puanla zirvede. Tek galibiyetsiz ekip ise ligin dibindeki Cagliari. Birer galibiyete sahip 5 ekip var. Sampdoria, Genoa, Venezia, Salernitana ve Spezia tek maçta sahadan 3 puanla ayrılan ekipler.

Paris Saint Germain’in (PSG) ne zaman şampiyonluğunu ilan edeceğinin konuşulduğu Fransa Ligue 1’de galibiyetsiz iki ekip bulunuyor. Son sıraya demir atan Saint-Etienne ve Brest galibiyete hasret takımlar. Fransa Ligi tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan takım olan Saint-Etienne yaklaşık 40 yıldır zirveye hasret. Bordeaux, Troyes ve Metz’in ise birer galibiyeti bulunuyor.

Hollanda Ligi’nde PEC Zwolle, Belçika Ligi’nde Beerschot VA, Danimarka Ligi’nde Vejle, Romanya Ligi’nde Academica Clinceni, İskoçya Ligi’nde ise Dundee FC ve Ross County ligler milli araya girmişken henüz galibiyet tatmamış takımlar.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version