Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Berbang’ konserinin hazırlıkları sürüyor

'Berbang' konserinin hazırlıkları sürüyor


İSTANBUL – Bostancı’da yapılacak “Berbang” konseri için hazırlıklarını sürdüren MKM sanatçıları, “Özgürlük ve kardeşlik şarkılarını birlikte seslendirme” çağrısı yaptı.  

 

Kürt bilge Apê Musa’nın (Musa Anter) da aralarında bulunduğu bir grup Kürt aydın ve yazar tarafından 27 Eylül 1991 İstanbul’da kurulan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 30’uncu yılını konserle kutlamaya hazırlanıyor. “Berbang (Tan vakti)” şiarıyla 16 Ekim’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak konserin hazırlıkları sürüyor. Yaklaşık 2 aydır Şişhane’de provalarını sürdüren MKM sanatçılar, konsere katılım çağrısı yaptı. 

 

‘BİRLİKTE SESLENDİRELİM’

 

Konserde “Berivan”, “Dilan” ve “Dengê Azadî” gibi parçaları seslendirecek MKM sanatçılarında Weysi Ermiş, “MKM 30 yıldır emek veriyor. Tüm halkımızı özgürlük, kardeşlik şarkılarını birlikte söylemeye davet ediyoruz” dedi. 

 

30 yıldır birçok kişinin MKM’ye emek verdiğini anımsatan sanatçı Deniz Esmer ise, konserin önemine işaret ederek, yoğun bir katılım beklediklerini söyledi. Esmer, herkesi konsere çağırdı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version