Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli: Kavala vatandaşlıktan çıkarılmalı, TÜSİAD kendi işine bakmalı, AYM kapatılmalıdır

Bahçeli: Kavala vatandaşlıktan çıkarılmalı, TÜSİAD kendi işine bakmalı, AYM kapatılmalıdır


Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesi, muhalefet ve tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı hedef aldı. “AYM öyle bir hale gelmiştir nerede bir hain, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan çapulcu varsa onlarla yan yanadır.” diyerek Anayasa Mahkemesi’ni hedef alırken, Osman Kavala’nın ise vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini savundu. Bahçeli, “Kavala ilgili önerimiz şudur. Bu Soroşçu’nun mahkemesi karara bağlanır, hüküm verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi milli bir zarurettir.” diye konuştu.

Tezkereye ise ön şartsız ‘evet’ diyeceklerini açıkladı.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“Rejim değişti diye yaygara koparanlar iflah olmaz bir yalancı hastalığına kapılan gafillerdir. Rejim başka, hükümet ve yönetim sistemi başkadır. Türkiye’de rejim cumhuriyettir, yönetim sistemi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. (…) Cumhurbaşkanlığı sistemi yönetim sisteminde muazzam bir reformdur.”

KILIÇDAROĞLU’NUN CHP GENEL BAŞKANI OLMASI TALİHSİZLİK

“Türkiye’de demokrasi yok demek egemenliğin yegane sahibi Türk milletine en ağır hakaret, en soysuz suçlamadır. Böylesi bir şahsın CHP Genel Başkanı olması inanılmayacak bir talihsizliktir. Türkiye’de demokrasi vardır ve hakimdir. Kılıçdaroğlu’nun gözüyle bakınca maalesef her yer zillet. Bu şahıs aziz Atatürk ile çelişmektedir.”

10 BÜYÜKELÇİ’NİN AÇIKLAMALARI

“ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından seviyesiz bir açıklama yapılmış. 10 büyükelçilik Türkiye’ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuşlardır. Türkiye’nin iç hukuk düzeni 10 büyükelçi grubu tarafından hedef alınmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiştir.”

AYM KAPANMASIN DA TERÖRLE MÜCADELEYE SÜNGER Mİ ÇEKİLSİN?

“Soros uşağı olan Kavala 4 Ağustos 2015’te PKK’yı rasyonel politikalar yürüten bir örgüt olarak değerlendirecek kadar gözünü karartmıştır. Anadolu Kültür ile zehir saçmıştır. Anayasa Mahkemesi 22 Mayıs 2019’da Zühtü Arslan’ın da bulunduğu 5 üyenin karşı oyuyla ‘kişi hürriyetinin ihlal edilmediğine’ karar vermiştir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain, nerede bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş’ın yanında duran bu mahkemedir. Osman Baydemir ile hak ihlali kararı veren 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden bu mahkemedir. Hem canımızı hem paramızı alıyorlar. (…) AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar.”

OSMAN KAVALA’NIN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI

“Bu Sorosçu’nun hükmü verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi, sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi zaruriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi çıkarları adına hiçbir dış misyon şefi nüfuzu altında tutamayacaktır. Herkes haddini bilsin, saygısızlığa tahammülümüz yoktur.”

ABD’YE F-35 TEPKİSİ: PARAMIZI VERMELİDİR

“ABD, PKK’ya silah verirken F-35’in parasını iade etmeye henüz yanaşmamıştır. Haydut devlet statüsüne düşmek istemiyorsa paramızı vermelidir. Türkiye’nin istediği F-16’ların maliyeti 7 milyar dolardır. ABD, S-400 konusunu Türkiye ile ilişkilerin ağırlık konusu yapmıştır. Biden yönetimi S-400’ler ile ilgili kararını tescil etmiştir, bu sorun çözülmeden diğer konuları ele almayacağını belgelemiştir.”

TÜSİAD, KENDİ İŞİNE BAKSIN

“Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) laiklik, demokrasi ve ekonomiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, “TÜSİAD’ın açıklamasını esefle kınadığımı belirtiyorum. TÜSİAD kendi işine bakmalı. Milletin vermediği yetkiyi kullanma hevesinin gayretkeşliğine düşmemelidir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version