Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa’nın 9 şehrinde eylemler sürüyor: “Hasta tutsaklara özgürlük”

Avrupa’nın 9 şehrinde eylemler sürüyor: "Hasta tutsaklara özgürlük"



Peaceful Actions Platformu bir çok sivil toplum örgütü, dernek insiyatif ve gönüllünün katılımıyla Avrupa’nın farklı şehirlerinde Türkiye´de bulunan “Hasta Tutsaklara Özgürlük” için eylemler gerçekleştiriyor.


Türkiye cezaevlerinde ağır hasta siyasi tutuklular ölüme terkedilmiş durumda. Ayşe Özdoğan onlardan biri. Dördüncü evre kanser teşhisi konulan Ayşe Özdoğan, defalarca ameliyat geçirdi. Yüzünde ve ağzında sürekli kanayan yaraları nedeniyle ancak şırınga ile beslenebilecek haldeyken, doktorlarının cezaevinde kalamaz raporuna rağmen en temel hak olan  ‘Yaşama Hakkı’ elinden alındı ve tutuklandı.

Bir grup aktivist Ayşe Özdoğan ve onun gibi cezaevinde olan ‘Tutsak Hastaların’ haklarını savunmak ve özgürlüklerini talep etmek için dünyanın çeşitli ülkelerinde eylem yapıyor.
 

Bir çok hasta mahpus artık ölüm eşiğine geldiğinde tahliye edilmiş ve maalesef tahliye edildikten bir kaç gün sonra yaşamını yitirmişlerdir. Buna dur demek için bugün buradayız.

Ayşe Özdoğan’ı öldürmeyin. Aysel Tuğluk´u öldürmeyin. Yusuf Bekmezci´yi Öldürmeyin. Mehmet Emin Özkan´i Öldürmeyin. Siyasi Tutukluların Yaşam Hakkını Koruyun. Tüm Siyasi Tutukluları Serbest Bırakın!

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version