Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara: 50 eski askeri öğrenci, savcı, vergi müfettişi… 123 gözaltı kararı daha

Ankara: 50 eski askeri öğrenci, savcı, vergi müfettişi… 123 gözaltı kararı daha


Ankara merkezli iki ayrı soruşturma kapsamında Gülen cemaati üyesi oldukları iddiasıyla 123 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamaya göre, ilk operasyon, ankesörlü telefon aracılığıyla iletişim kurdukları iddia edilen tamamı daha önce ilişiği kesilen 50 askeri öğrenciye yönelik yapıldı.

Ankara merkezli 18 ilde devam eden operasyon, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülüyor.

GÖZALTI KARARI VERİLEN 35 KİŞİNİN HALEN CEZAEVİNDE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İkinci operasyonda ise bazı yargı teşkilatı çalışanlarıyla irtibat kurmakla suçlanan farklı meslek grubundaki 73 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında 26 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerince sürdürülen operasyonda ise 28 şüpheli yakalandı.

Haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında ihraç edilen savcı, vergi müfettişi yardımcısı, icra müdür yardımcısı ve infaz koruma memurlarının da yer aldığı şüphelilerden 35’inin cezaevinde bulunduğu, 4’ünün ise yurt dışında olduğu öğrenildi. Her iki operasyonda şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version