Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya: Türkiye’den büyükelçimiz için bildirim almadık

Almanya: Türkiye'den büyükelçimiz için bildirim almadık


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Yeni Zelanda ve ABD’nin büyükelçilerinin Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanması çağrısı yapan ortak bildiri sonrası ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi için talimat verdiğini söylemesinin ardından Almanya hükümeti yeni açıklama yaptı.

Almanya Dışişleri Sözcüsü, “Diplomatların sınır dışı edilmesi konusunda Erdoğan’dan herhangi bir bildirim almadık” dedi. Sözcü, böyle bir sınırdışı kararının Almanya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin derinliği ve önemi ile çelişeceğini belirtti. 

Hafta sonunda Fransa ve ABD ile bu konuda temas kurduklarını belirten sözcü, Türkiye’nin Almanya için önemli bir diplomatik ortak olduğunu söyledi.

Hükümeti sözcüsü Steffen Seibert ise Erdoğan’ın açıklamalarının Berlin hükümeti tarafından ‘endişe’ ile not edildiğini ve durumu anlayamadıklarını söyledi. Seibert, “Fakat söylediğim gibi, Türk tarafıyla henüz resmi bir iletişim olmadı. Bekleyip görmemiz gerekiyor” diye ekledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version