Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’ye soru soran CHP’li yöneticilere suç duyurusu

AKP’ye soru soran CHP’li yöneticilere suç duyurusu


Aralarında CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Dilder’in de bulunduğu beş yönetici, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden aranarak ifadeye çağırıldı.

AKP Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan hakkında AKP yerel yöneticilerinden Pınar Turhanoğlu Gücüyener ve AKP Meclis Üyesi Murat Özcan tarafından açılan suç duyurusunda, ilgili kişilerin kendilerini toplum içinde küçük düşürdüğü öne sürüldü.

‘KAMU BANKALARININ AVUKATLIĞINDAN NE KADAR KAZANIYOR?’ 

Yaptıkları sosyal medya paylaşımlarında, “soruyoruz” hashtag’i altında, “AKP İl Yöneticisi Pınar Turhanoğlu kaç kamu bankası şubesinin avukatlığını yapıyor ve ne kadar kazanıyor?, “Burhan Sakallı’nın Mali Hizmetler Müdürü Yüksel Yoldaş kendi döneminde ne kadar çay içildiğini açıklasın” şeklinde sorular soran CHP il ve ilçe yöneticileri sırayla emniyete ifadeye vermeye gitti.

CHP: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TEHDİT ALTINDA 

Özge Zaim’in Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre, CHP İl Başkanı Recep Taşel yaptığı açıklamada, “Sayın Erdoğan, yargı ile ilgili yaptığı açıklamalarda buna dikkat edeceğini söylemesine rağmen, Eskişehir’deki yöneticiler, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Eleştirme, soru sorma hakları elimizden alınıyor. Yapılan suç duyuruları ile ifade özgürlüğü tehdit altında. Şu ana kadar beş olan kişi sayısının artacağını düşünüyoruz” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version