Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Erdoğan, yine Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı: Bunlar terörist

AKP’li Erdoğan, yine Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı: Bunlar terörist


Recep Tayyip Erdoğan

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef aldı. Erdoğan, “Rektörlerinin arabasının üzerine çıkıp tepinen gençlerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum. Bunlar üniversitenin içindeki teröristlerdir.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Yüz yüze eğitim konusunda mesajlar veren Erdoğan, “Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri alarak üniversitelerde de yüz yüze eğitimin sürmesinde kararlıyız.” dedi. Sınıfların karantinaya alınabileceğini fakat okulların ‘kesinlikle katılmayacağını’ söyledi.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

“2020 yılı mart ayından beri koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşadık. Eylül ayının başından itibaren okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okulları açtık. 71 bin okulumuzun tamamı açık, 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidildi. Vaka durumuna göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama il çapında kapanma düşünmüyoruz.”

YENİ KURULAN ÜNİVERSİTELER İÇİN HAKSIZ ELEŞTİRİLER YAPILIYOR

“Yeni kurulan üniversiteler için zaman zaman haksız eleştiriler yapıldığını görüyorum. Bu üniversiteler de güçlenmekte ve kurumsallaşmaktadır. Yeni üniversitelerden bazıları akademik yayın, patent gibi çalışmalarda sergiledikleri başarıları yakından takip ediyoruz. Eğitim ile kalkınma arasındaki güçlü ilişkiye inandık ve kurduk.”

TABAN PUANLARI DÜŞÜREREREK GENÇLERİ ÜNİVERSİTELİ YAPTIK

“Üniversitelerimizde hayata geçirmeye başladığımız Genç-Ofis projesiyle gençlerimizin beşeri becerilerini geliştirmeyi umuyoruz. Bu yıl taban puanları düşürerek daha fazla sayıda gencimizin üniversite programlarına yerleşmelerini sağladık. Ek yerleştirme fırsatı da sağladık.”

REKTÖRÜN ARABASININ ÜSTÜNDE TEPİNEN ÖĞRENCİLER…

“Rektörünün arabasının üzerinde tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi kabullenemiyorum. Bize böyle öğrenci gerekmez. Üniversiteye girmenin ayır bir dert, bitirmenin ayrı bir sıkıntının olduğu dönemden bugüne ulaşmak tarihi bir başarı hikayesidir. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyor, üzerinde tepiniyorsunuz. Bunlar üniversite içine sızmış teröristlerdir. Biz öğrenciye en büyük saygıyı duyan iktidarız.”

110 BİNİN ÜZERİNDE YENİ YATAĞI ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

“110 binin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yurt sorununu tamamen çözmüş olacağız. Aylık 570 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Bu yardımdan yurtlarımızda kalan tüm öğrencilerimiz yararlanıyor. Hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle eğitiminden geri kalmasına izin vermiyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version