Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’de yargı bağımsızdır

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’de yargı bağımsızdır


Almanya Başbakanı Angela Merkel, veda ziyaret için Türkiye’ye geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, veda ziyareti için gelen Merkel’le birlikte düzenlediği basın toplantısında yöneltilen bir soru üzerine, Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu iddia etti.

Görevi bırakmaya hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel veda ziyareti için Türkiye’ye geldi. Erdoğan ve Merkel, Huber Köşkü’ndeki görüşme öncesinde köşkün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı’nı izledi. Cumhurbaşkanı, Merkel’e Boğaz hakkında bilgi verdi. İki lider, görüşme sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Merkel’le yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni hükümet döneminde de aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Sayın Şansölye’nin bundan sonra da Türk-Alman dostluğuna önemli katkılar sağlayacağına eminim. Irrkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığıyla ayrımcılık ne yazık ki Avrupa’daki Türk toplumunun başlıca sorunları olmaya devam ediyor. Mülteciler konusunda Türkiye bu işin adeta misafirhanesi durumunda.” açıklamasında bulundu.

Almanya Başbakanı Merkel ise “İkili ilişkilerimizin gündemini ele aldık. (Yasa dışı göç) Türkiye’ye AB’nin bu konuda vereceği desteğin devam edeceğini ifade ettim. Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarına da değindik, insan hakları konularına değindik. Afganistan’da insani yardım konusunda da görüştük. Taliban ile olan görüşmeler hakkında da bilgi aldık. Suriye’deki durum konusunda yoğun bir bilgi alışverişinde bulunduk. Türkiye-Yunanistan ilişkilerini de ele aldık. Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. İnsan kaçakçılığını engellemek istiyoruz. AB’nin bu konuda Türkiye’yi desteklemesi bir gereklilik, bir şart.” dedi.

Ardından soru cevap kısmına geçildi. “Ortak yoldan bahsettiniz, son 16 yıldan bahsettiniz. İnsan hakları ve tutuklu Alman vatandaşları konusuna değinmek istiyorum. Bu konuda ilerleme olup olmadığı konusunda bir fikriniz var mı?” sorusuna Merkel, “Siz de bazı vakaları biliyorsunuz, tabi ki başarılar da oldu fakat yeni vakalar eklendi. Boşuna görüşmediğimizi düşünüyorum, farklı bakış açıları var. Terör suçlamasıyla ilgili, görüşmeler genelde başarılıydı diyebilirim.” cevabını verdi.

Erdoğan ise “Şunu hiçbir zaman bir kenara koyamayız. Her ülkede yargı bağımsızdır. Türkiye’de de yargı bağımsızdır, yargının vereceği karara müdahale etmem mümkün değil.” ifadeleri kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version