Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akın İpek, 7 yıl sonra konuştu: Hakkımızdaki savcılık mütalaası dışarıdan geldi, bilerek söylüyorum

Akın İpek, 7 yıl sonra konuştu: Hakkımızdaki savcılık mütalaası dışarıdan geldi, bilerek söylüyorum


Akın İpek, Moonstar’da katıldığı programda gazeteci Tarık Toros’un sorularını cevapladı.

Türkiye’de bütün mal varlığı gasp edilen iş insanı Akın İpek, 7 yıldır ilk kez bir yayına konuk oldu. Moonstar’ın YouTube kanalında gazeteci Tarık Toros’un sorularını cevaplayan İpek, Koza İpek Grubu’na sahte raporlarla el konulduğunun MASAK raporuyla sabit olduğunu anlattı. Akın İpek, “Bizim avukatlarımız savunma yapıyorlar. Savcı öğle arasında gidiyor ve döndüğünde 90 sayfalık mütalaa koyuyor masaya. 60 dakikada bütün dava hakkında 90 sayfalık mütalaa yazmasına imkan var mı? Bu dışarıdan geldi, bilerek söylüyorum. Bu birisi tarafından getirildi ve savcı orada çıktısını aldı. Bu çok net bir suç. Ve o mütalaaya göre karar verildi.” diyor.

İş insanı Akın İpek’in programda yaptığı açıklamalar şöyle:

OMURGALI OLAN İNSANLAR FİŞLENMİŞ

“Ben Melih Gökçek’i Ankara’da Hizmet Hareketi’nin yöneticisi olarak tanıdım. Bugüne kadar kendisinden hiç bir şey istemiş de değilim. Her grupta dostum var benim. Şimdi bu adam, Hizmet Hareketi’nin en başında iken, bir anda rüzgarın dönmesiyle 180 derece döndü. Şimdi orada yıllarca tanımış olduğu insanlara ‘f.tö düşmanı olduğunu göstermek için eziyet ediyor. Olay bundan ibaret. Bu meselde ‘f.tö düşmanı’ olarak bu işin bayraktarlığını yapan insanlara bakın, bu insanların geçmişinde Hizmet’in öncülerinden olduğunu göreceksiniz. Omurgası bu kadar dönmeye müsait olmayan insanlar da 2013’ten sonra tereddüt ettiler. O dönemde bu insanları fişlemişler kardeşim.”

HİÇ KİMSENİN SUÇ ORTAĞI OLAMAM

“Geçmişte AK Parti’ye destekledim, oy da verdim. Ama AK Parti’ye destekliyorum diye yanlış bir şey yaptığında ‘yanlış’ demem gerekmez mi? 2013’teki skandaldan sonra benden bekledikleri ‘ben kendilerini savunayım.’ Ben hiç kimsenin işlediği suçun ortağı olamam. Sen kendini savunmuyorsun, benden seni savunmamı bekliyorsun. Dost ‘yanlışa’ yanlış der. Dostluğun gereği budur. Bizi 2013’teki skandaldan sonra bir yere ittiler.”

BİNLERCE SAYFALIK BELGELER, 1 HAFTADA İNCELENMİŞ!

“Durup dururken bize Ekim 2015’te kayyım atadılar. 2015 yılı Mayıs ayında MASAK bizden bazı bilgiler istedi. Gönderdik. Ardından savcılık da aynı bilgileri istedi. Onlara da gönderdik. Savcılığın istediği belgeleri incelemesi en az 6 ay sürer. Çok fazla belge gönderildi. Ancak 1 hafta sonra baskın yapıldı.”

SAHTE RAPORLA KAYYIM KARARI

“Baskında el konulan belgeler MASAK’a gönderilmiyor. Ankara’daki adli bilirkişi listesi var, o listede yer alan heyetlere de gönderilmemiş. El konulan belgeleri Erzurum’da Ertan Çomaklı denilen adam ve ekibine gönderiyor. Adam MASAK’ın 1,5 yıldan beri incelemiş olduğu ve hiç bir suç bulamadığı şirkette bazı tespitler yapıyor. ‘Şirket mükemmel görünüyor, Türkiye ve dünyada bu mükemmellikte bir şirket olamaz. Bu nedenle kayyım atanmalıdır’ diyor. Savcı, kayyım atama kararından sonra bu raporu MASAK’a gönderiyor. İnceleme için… MASAK bu raporu inceliyor ve şöyle bir sonuca varıyor; “Bu adamın bulduğu verileri nereden aldığını biz bulamadık. Kendisine ulaşmaya çalıştık defalarca ancak telefonlarımıza çıkmıyor. Bu sahte bir rapordur.” MASAK raporunda yazıyor bu. Bize sahte bir raporla kayyım atanmış.”

SAVCILIK: KAYNAĞI BELİRSİZ PARA GİRİŞİ/ÇIKIŞI YOK

“Savcının bizimle yapmış olduğu inceleme 2014’ten 2016’ya kadar devam etmiş. Darbe girişiminden iki ay önce tamamlanmış. Bu incelemenin sonuçlarında şunlar var: ‘İpek ailesiyle alakalı hiç bir kaynağı belirsiz para girişi yok. F.tö’yle ilişkili kurumlarla finansal bir bağ tespit edilememiştir’ deniliyor. Böyle bir raporu alan savcının normal şartlarda yapması gereken şudur; artık daha fazla şirkette kayyımı tutamazsın, Tekin İpek’i de derhal tahliye etmelisin. Ancak bu yapılmadı. 15 Temmuz’dan sonra çıkan bir KHK ile mal varlıklarımıza el konuldu.”

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYIN…

HAKKIMIZDA VERİLEN MÜTALAA BAŞKA BİR YERDE YAZILDI

“En son 2019’da (2020’de olabilir) son duruşmamız yapıldı. Mahkeme tutanakları var. Uluslararası Tahkim Heyeti’nin yargılamayı durdurun talimatına da uyulmadı. Aksine yargılama hızlandı. Bizim avukatlarımız savunma yapıyorlar. Savcı öğle arasında gidiyor ve döndüğünde 90 sayfalık mütalaa koyuyor masaya. 60 dakikada bütün dava hakkında 90 sayfalık mütalaa yazmasına imkan var mı? Bu dışarıdan geldi, bilerek söylüyorum bunu. Bu birisi tarafından getirildi ve savcı orada çıktısını aldı. Bu çok net bir suç (yargıya müdahale suçu). Ve o mütalaaya göre karar verildi.”

HAKİMLER TEKİN’İN YÜZÜNE BAKAMIYOR

“Tekin, mahkemede, “Ya kriterler vermişsiniz. Bankaya para yatırma, program kullanma vs. gibi. Benimle ya da ailemle alakalı kriter yok! Bu kriterlerin hiç birisi bana uymuyor. Benim şirketlerimden bu gruba giden bir kuruş para da yok. Beni neye göre suçluyorsunuz?” diyor. Oradaki üç tane genç hakim Tekin’in yüzüne bile bakamıyor.”

2014’TEKİ RAPOR VAR, SONUÇ RAPORU YOK!

“2014 yılında MASAK konu başlıkları vermiş; şu konular incelenmelidir diye. Daha sonra bu konular inceleniyor ve ‘bunların hiç biriyle ilgili şüpheli bir durum yoktur’ diye rapor verilmiş. Hakim 2014’teki başlıkları yazıyor, ancak sonrasında hazırlanan raporu yazmıyor! ‘Kanaatim’ bu yönde diyor… Raporu dikkat almıyor. Kanaati, insanların ciğerini sökmek!”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version