Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’nin ilk müslüman kadın meclis üyesi İlhan Omar’a ‘şüpheli paket’ ile tehdit notu

ABD’nin ilk müslüman kadın meclis üyesi İlhan Omar’a ‘şüpheli paket’ ile tehdit notu


Amerika’da Minnesota’dan Temsilciler Meclisi üyesi olan Somali kökenli İlhan Omar’ın ofisine salı günü tehdit notu içeren bir paket geldiği belirtildi. ABD’nin ilk Müslüman kadın Meclis üyesi olan Omar, “Ofisime gönderilen  şüpheli bir paketin üzerinde Ataerkillik yeniden yükselecek. Mutlu Noeller yazılı bir not vardı” dedi.
Daha sonra polise giden Omar, yetkililerin paketin güvenli olduğuna karar verdigini söyledi.
‘TEHDİTLER, HALKA HİZMET ETME GÖREVİNİ ENGELLEYEMEZ’

Meclis üyesi olduğundan beri çok sayıda nefret mesajı ve ölüm tehdidi alan Omar, tehdit paketinin seçmenlerine hizmet etmesini engellemeyeceğini söyledi.
Omar, “Dikkatimizi dağıtmak için tehdit e-postaları, telefon görüşmeleri ve paketler gönderebilirler ama halka hizmet ederken hiçbir şey bizi yavaşlatmaz” dedi.
Omar, birkaç ay önce İsrail’in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik şiddetini ve Gazze’yi bombalamasını eleştirdiği için İsrail yönetimini savunan gruplar tarafından da hedef alınmıştı.
İSLAMOFOBİ İLE MÜCADELE İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Omar ve yine Temsilciler Meclisi üyesi olan Jan Schakowsky, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir küresel islamofobi ile mücadele eden bir temsilcilik oluşturmak için bir yasa tasarısı önerdiler.
Öneri kabul edilirse, ABD Dışişleri Bakanlığı, “Devlet destekli islamofobik şiddeti ve cezasızlığı bakanlığın yıllık insan hakları raporuna dahil etmek durumunda kalacak.
İLHAN OMAR KİMDİR?
Somali’de doğan İlhan Omar ve ailesi, Omar sekiz yaşındayken iç savaş nedeniyle ülkeden kaçarak ABD’ye yerleşti. Aile, 1990’larda Amerika Birleşik Devletlerine gelmeden önce Kenya’daki bir mülteci kampında dört yıl geçirdi. Omar, 1997 yılında ailesiyle birlikte Minneapolis’e taşındı.
İlhan Omar, 2018 yılının Ekim ayında yapılan ara seçimlerinde Minnesota’dan Temsilciler Meclisine seçilerek ABD Kongresinde yer alan Müslüman ve başörtülü kadın oldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version