Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

10 Ekim Katliamı’nın araştırılması talebi


ANKARA – HDP, adli ve yargı makamların, valiliğin, emniyetin ve istihbaratın hiçbir aşamada 10 Ekim Katliamı ile ilgili bilgi paylaşmadığını, aksine bilgi kararttığını belirterek, Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, 10 Ekim 2015’te Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen ve 104 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

 

DAİŞ’LE KİRLİ İLİŞKİLER AĞI

 

Önergenin gerekçesinde, saldırıdan yaklaşık 8 ay sonra iddianamenin hazırlandığını ve katliamda kamu görevlilerinin büyük bir sorumluluğu bulunduğu hatırlattı. Gerekçede, “Yargılama sürecinde mağdur avukatları özelikle İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapora dayanarak saldırıda kamu görevlilerinin ihmali olduğunu her zaman savundular” diye belirtildi. 

 

SALDIRILAR ÖNCEDEN BİLİNİYORDU

 

Gerekçede, söz konusu raporlarda DAİŞ saldırısı olacağı yönünde istihbaratın katliamdan önce emniyet birimlerine verildiğine işaret edilerek, “Aynı zamanda, canlı bomba Yunus Emre Alagöz’ün isminin de istihbarat raporlarında sık sık geçtiğini ortaya koyuyor. Gelen istihbaratları değerlendirmemesi sebebiyle emniyet yetkilileri için soruşturma talep edilse de bu talebe Ankara Valiliği’nce izin verilmemiştir” denildi.

 

DELİLER KARARTILIYOR

 

Katliamdan sonra delilerin karatılmaya çalışıldığı belirtilen gerekçede, “Ankara Gar Katliamı dosyasının kapsamından da anlaşılıyor ki IŞİD’in Türkiye’de ne kadar kolay örgütlendiğini, bu katliamları nasıl kolay gerçekleştirebildiği açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Her şeyden önce, bu katliamların önlenebilir olduğu anlaşılıyor. Tüm adli makamların, yargı makamlarının, valiliğin, emniyetin ve istihbaratın,10 Ekim Ankara Katliamı konusunda, hiçbir aşamada bilgi paylaşmadığını, hatta bilgiyi kararttığı sonucuna varılıyor. Gelinen aşamada bazı bilgilerin hem emniyet hem yargı makamları hem de savcılık tarafından ortaklaşa saklandığını, dolayısıyla delillerin karartıldığı ortaya çıkıyor” ifadelerine yer verildi.

 

KATLİAMLAR GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

 

Gerekçenin devamında şunlar kaydedildi:”5 yıldır sürmekte olan yargılama sürecinde, katliamın gerçek sorumlularının şu anda yargılanan İŞİD’lilerden ibaret olmadığı, katliamların gerçekleşmesinde kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin de parmağının olduğu, kendi siyasal çıkarları için katliamlara göz yumdukları ve katliam faillerini koruyup kolladıkları nettir. Nitekim davadaki 200’ü aşkın klasörden oluşan belgeler ve kanıtlar, hem 10 Ekim Ankara katliamının hem de o dönem yaşanan bütün katliamların göz göre göre geldiğini, engellenmediğini ve hatta bunlara yol verildiğini göstermektedir.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version