Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ünlü aktör Jean-Paul Belmondo hayatını kaybetti, Fransa yasta

Ünlü aktör Jean-Paul Belmondo hayatını kaybetti, Fransa yasta


ENSAR NUR | STRAZBURG TR724

Performansıyla Fransızların kalbinde taht kuran sinema ve tiyatro oyuncusu Jean-Paul Belmondo (88) Paris’te hayatını kaybetti. Yıldız oyuncunun ölümü ülke genelinde büyük üzüntü uyandırdı. Fransız gazeteleri bugünkü kapak sayfalarını Jean-Paul Belmondo’ya ayırarak, büyük ustaya saygılarını gösterdi.

60 yıllık kariyeri boyunca 80’den fazla filme imza atan ünlü aktör, Serseri aşıklar (À bout de souffle, 1960), Asların Ası (L’As des as, 1982), Muhteşem (La Magnifique, 1973) ve Itinéraire d’un enfant gâté (1988) gibi kült filmlerde rol almıştı.

Belmondo, Alain Delon ile birlikte savaş sonrası dönemdeFransız sinemasının en önemli iki yıldızından biri olarak kabul ediliyordu. Her kesimden Fransız’ın sevdiği ve ilgiyle izlediği Belmondo, Fransa’da birleştirici milli bir figür olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Belmondo’nun ölümündenduyduğu üzüntüyü şöyle dile getirdi :

“O sonsuza dek Muhteşem olarak kalacak. Jean-Paul Belmondo, yüce bir kahraman ve tanıdık birisi olarakgösterişli ve kahkahalarla dolu oluşu, kuvvetli sözleri ve hızlı vücudu, yorulmak bilmeyen cesareti ve kelime sihirbazlığı ile ulusal bir hazineydi. Onda hepimiz kendimizi bulduk.”

Öte yandan, Elysée önümüzdeki perşembe günü Invalides’teBelmondo anısına resmi bir tören düzenleneceğini duyurdu.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version