Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tarifeli uçakla yurt dışına çıkan Semih Terzi’nin oğlu Faruk Terzi nasıl ‘kaçtı’?

Tarifeli uçakla yurt dışına çıkan Semih Terzi’nin oğlu Faruk Terzi nasıl ‘kaçtı’?


İzmir’de Gülen cemaatine yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 214 kişiden biri olan, 15 Temmuz’da öldürülen Semih Terzi’nin oğlu Faruk Terzi’nin 18 Ağustos’ta yurtdışına çıktığı öne sürüldü.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarifeli uçakla yurtdışına çıkan Faruk Terzi yasal yollarla yurt dışını çıkışını, iktidar yanlısı gazeteler gibi bazı muhalif haber siteleri de ‘kaçmak’ olarak niteledi.

 

2013 yılında Maltepe Askeri Lisesi’nde eğitim görmeye başlamış, 15 Temmuz’un ardından olağanüstü hal kapsamında okulla ilişiği kesilmişti.

 

AKP YANLISI VE MUHALİFİ BASINDAN ORTAK BAŞLIK

 

AKP’ye yakın Haber7 haberi, “Darbeci general Semih Terzi’nin oğlu yurt dışına kaçtı” başlığı ile verdi. Yeni Akit ise, “Darbeci hain general Semih Terzi’nin oğlu yurt dışına topukladı!” yorumunu yaptı.

 

Muhalif Gazete Duvar internet gazetesi “İddia: Semih Terzi’nin oğlu operasyondan önce yurtdışına kaçtı” manşeti ile duyurduğu haberin içeriğinde Terzi’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığını yazdı. Sözcü gazetesi ise, “Darbeci Semih Terzi’nin oğlu 20 gün önce yurt dışına kaçmış” ifadelerini kullandı.

 

ŞAFAK OPERASYONUNUN GEREKÇESİ: “OKULDA DERSLERİ ZAYIFTI…”

 

Öte yandan, hükümet yanlısı Yeni Şafak gazetesi, hakkında gözaltı kararı çıkarılan Faruk Terzi ile ilgili haberinin başlığını, “Semih Terzi’nin oğlu zayıf not almasına rağmen dersleri geçiyormuş” cümlesiyle duyurdu ve adını M.A. olarak kodladığı bir itirafçının, “Faruk Terzi, matematik, fizik ve temel derslerinden zayıf not alıyordu” ifadelerine yer verdi.

 

7 Eylül’de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 44’ü muvazzaf 69 asker ile 145’i, 15 Temmuz sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 

KORONAVİRÜS OLANLARA GÖZALTI YAPILMADI

 

Gözaltı kararı verilen kişilere yönelik 42 il ve KKTC’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 164 kişi gözaltına alındı. 4 şüphelinin gözaltı kararı, mükerrer soruşturma nedeniyle iptal edildi. 3 kişinin de korona virüsü gerekçesiyle gözaltı kararı kaldırıldı. 2 kişi delil durumu nedeniyle serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 27’si de itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakıldı. 35 kişi ise aranıyordu. Operasyon kapsamında, adliyeye sevk edilen 47 kişiden 22’si tutuklanırken 25 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan 77 kişi ise adliyeye sevk edilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version