Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SGK’da bir yolsuzluk daha; ventilatör cihazları üzerinden milyonluk vurgun

SGK’da bir yolsuzluk daha; ventilatör cihazları üzerinden milyonluk vurgun


Milyarlık ilaç ve tıbbi cihaz soruşturmasıyla çalkalanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) yolsuzluğun İstanbul ayağı da ortaya çıktı. SGK’ya ait sıfır Ventilatörler (solunum) cihazlarını ‘arızalı’ gibi gösteren çetenin, daha sonra aynı cihazları özel şirketler aracılığı ile medikal firmalarına kiraladığı tespit edildi. SGK’nın hurdaya ayrılmış ‘sıfır’ ventilatörleri özel ve medikal firmalar tarafından hastalara günlük, haftalık ve hatta aylık olarak kiralanmış!

milligazetecom.tr’nin haberine göre SGK’da yaşanan yolsuzluğun ardı arkası kesilmiyor. Bir medikal şirketinin kamuyu 1 milyar lira zarara uğrattığı yolsuzluk nedeniyle SGK’da geniş çaplı operasyon başlatılmıştı. İnceleme başlatılan şirketin bir dönem ortağı olan kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu olduğu da gündeme bomba gibi düşmüştü.

Baki Sancak’ın haberine göre SGK’daki bir yolsuzluk daha, gün yüzüne çıktı. Belgeler yolsuzlukları gözler önüne seriyor. Salgın nedeniyle öne çıkan Ventilatör (soluk alma) cihazı, Koah gibi akciğer hastalıklarında hastanın nefes alıp verebilmesi için hayati bir önem arz ediyor.

Mekanik olarak hastanın nefes almasına yardımcı olan Ventilatörlerin SGK tarafından temin edilemediği durumlarda hastalar ‘Kurum Stoklarında Yoktur’ raporuyla özel firmalardan, medikal şirketlerinden bu cihazları temin etmeye çalışıyor.

SAĞLAM CİHAZLARI HURDAYA AYIRMIŞLAR

Yolsuzluk işte tam burada başlıyor. İddialara göre, SGK’ya ait sıfır Ventilatörler hiçbir arızası olmamasına rağmen hurdaya ayrılıyor. Daha sonra kurum içinden nasıl çıkarıldığı bilinmeyen bu cihazlar özel şirketler aracılığı ile medikal firmalarına kiralanıyor. Bu sırada Ventilatör ihtiyacı olan hastalara da “Kurum Stoklarında Yoktur” raporu verilmeye devam edildiğini de belirtmek gerekiyor. SGK’nın hurdaya ayrılmış Ventilatörleri özel ve medikal firmalar tarafından hastalara günlük, haftalık ve hatta aylık olarak kiralanıyor.

ÖZEL FİRMAYA KİRALANAN CİHAZ SGK’NIN ZİMMETİNDE

Olay, bir zamanlar Protıp Endüstriyel A.Ş.’de çalışan S. Ö.’nün sahibi olduğu medikal şirketine kiralanan Ventilatör cihazının SGK’nın zimmetinde olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. 4 yıl boyunca Protıp’ta çalışan S.Ö., firmadan ayrıldıktan sonra ilişiğini kesmedi ve şirketten Ventilatör kiralamaya devam etti. Kiraladığı Ventilatörlerle ilgili firmadan “SGK merkezi ve diğer firmalar tarafından bilinmemesi” konusunda ikazlar aldıktan sonra şüphelenen S.Ö, kendisine kiralanan 4 adet Ventilatörün hala SGK’nın zimmetinde göründüğünü fark etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version