Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pencewînî: Türkiye Federe Kürdistan’ı işgale hazırlanıyor

Pencewînî: Türkiye Federe Kürdistan’ı işgale hazırlanıyor


HABER MERKEZİ –  Federe Kürdistanlı Kürt siyasetçi Mehemed Emîn Pencewînî, Türkiye’nin bölgede inşa ettiği askeri üsler ve buralara yerleştirdiği ağır silahlarla işgale hazırlandığını söyledi.

 

Federe Kürdistanlı deneyimli siyasetçi Mehemed Emîn Pencewînî, dün akşam Stêrk TV’de yayımlanan Nirxandin programında konuk oldu.

 

Programda Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonları, burada inşa edilen üsler ve Kürt sorununun çözüm yoluna dair değerlendirmeler bulunan Pencewînî, Türkiye’nin Federe Kürdistan’ı kontrol altına almak istediğini söyledi. 

 

Pencewînî,“Musul’u işgal etmek istiyorlar. Duhok, Hewlêr, Sılêmanî ve Kerkûk’e kadar işgal etmek istiyorlar. İki amaçları var. Musul merkez ve etrafıyla, Kerkûk merkez ve etrafını işgal etmektir” dedi. 

 

Türkiye bölgede inşa ettiği askeri üslerin sayılarına  ve buralara yerleştirilen ağır silahlara dikkat çeken Pencewînî, bu askeri yığınakla Federe Kürdistan’ın tamamının işgali için hazırlık yapıldığını söyledi.

 

Bu işgal girişimine karşı direnen güçlere destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Pencewînî, Kürt sorunu, ulusal birlik ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bu konudaki rolü üzerinde de durdu.

 

’20 YILDIR HAPİSTE AMA HALKTA YARATTIĞI RUH KAYBOLMADI’

 

Kürt halkının Öcalan’ın fikir ve felsefesi ile yarattığı mücadele çizgisine bağlı olduğunu söyleyen Pencewînî, “Bu yüzden ne avukatı ne ailesi ne de bir başkasıyla görüşülmesine izin vermiyorlar. Çünkü sesinin halka ulaşması halinde devrim heyecanı ve mücadelede fedakarlık artacaktır. Bu yüzden işkence ve psikolojik savaşı yürütüyorlar. Türkiye ve Federe Kürdistan’da Kürt sorunu ve özgürlük devriminin çözüm anahtarı sayın Öcalan’dır. Bunu da tarih ispatlamıştır. Sayın Öcalan 20 yılı aşkın süredir hapistedir ama halkta yarattığı ruh kaybolmamıştır” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version