Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğrencilere aşı da PCR testi zorunluluğu da yok

Milli Eğitim Bakanı Özer: Öğrencilere aşı da PCR testi zorunluluğu da yok


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Okullar açık kalmaya devam edecek. Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var. Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak.” dedi.

TRT Haber yayınına katılan Özer, “vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul bulunmadığını” vurguladı ve Okullar açık kalacak, yüz yüze eğitimi inşallah devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

“850 bin sınıfın sadece 198’inde vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini” aktaran Bakan Özer “Tüm okullarımızda uyulması gereken kuralları belirledik. Okullarımızın açık kalması için her türlü tedbir alınacak. Vakaların yaygınlaşması durumunda okulla ilgili değil sınıfla ilgili karar alacağız. Okullar açık kalmaya devam edecek” dedi.

 

Özer şöyle devam etti

 

“Aşı gönüllülük esasına dayalı olmasına rağmen öğretmenlerin aşılanma oranı Türkiye ortalamasından yüksek. En az bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 91’e çıktı. İki doz aşı olan öğretmenlerin oranı yüzde 78. Öğretmenlerimiz sadece kendi sağlıkları için değil toplumda örnek olma açısından da çok başarılılar.

 

Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var. Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak. Uygulamanın ne zaman başlayacağını yakında Sağlık Bakanlığımız açıklayacak”

 

Özer şöyle devam etti: “Okulların açık kalması milli güvenlik meselesidir. Şimdi el birliği yapma zamanı. Okulların en son kapanan yerler olması için tüm vatandaşlarımızın fedakarlık yapması gerekiyor.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version