Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuytul: ‘Adana Emniyeti işkenceyle ifade alıyor, bu alçaklığa derhal son verilsin’

Kuytul: ‘Adana Emniyeti işkenceyle ifade alıyor, bu alçaklığa derhal son verilsin’


Furkan Vakfı Gönüllüsü 3 kişinin gözaltına alındıkları Adana Emniyet Müdürlüğü’nde ağır işkence görmesine Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul sert tepki gösterdi.

İşkenceci polisler ve işkenceyi rapor etmeyen doktor hakkında suç duyurusu bulunacaklarını kaydeden Kuytul, Furkan Gönüllüsü 3 kişinin işkenceyle istedikleri yönde ifade vermeye zorlandığını söyledi.

10 Eylül’den itibaren gözaltına alınan Furkan Gönüllüsü 3 kişinin Adana Emniyeti’nde kendilerini sorguya çeken polisler tarafından işkenceye maruz kaldığını belirten Alparslan Kuytul tepkisini şöyle dile getirdi:

‘‘ADANA EMNİYETİ’Nİ KINIYORUM’’

‘‘Bu olayı lanetliyorum, Adana Emniyeti’ni de kınıyorum. Adana Emniyet Müdürü bu olaya müdahale etmelidir. Haberi yoksa derhal o işkenceci polisler ve işkenceyi rapor yazmayan doktor hakkında soruşturma açılmalıdır. Biz onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. O polisler hangi polislerse bizim arkadaşlarımız onları tanır. Onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Halen arkadaşlarımızın ifadesini almamaya devam ediyorlar, inat ediyorlar. Akılları sıra bu şekilde yıldırıp usandırıp istedikleri ifadeyi onlardan almaya çalışıyorlar. Polisin böyle bir görevi olabilir mi? Elinde belge varsa delil varsa ortaya koyarsın savcı da karar verir. Gözaltı mı olacak ne olacaksa savcı karar verir. Emniyet her şeye kendisi karar veriyor, emniyet hem savcı hem vali hem hakim. Polis devleti olmuşuz. Savcıdan böyle bir karar çıkartamıyor demek ki. Çünkü elde hiçbir şey yok savcı neden böyle bir karar versin. Bu sefer kendi işlerini kendi görüyorlar, zorla, dayakla böyle bir şeye zorlayarak ondan sonra bakın efendim itiraf etti diyecekler. O da ona göre karar çıkartacak. Mahkemeye çıkartacak tutuklatacaklar.

‘‘EMNİYETLERDE İŞKENCE YOKTU HANİ? EMNİYET İŞKENCE YERİ MİDİR?’’

Böyle bir şey olabilir mi? Emniyetlerde işkence yoktu hani? Emniyet işkence yeri midir? Emniyet insanların kendini emniyette hissetmediği gitmek istemediği bir yer. İnsanlar hakkını aramak için bile emniyete gitmek istemiyor, polis görmek istemiyor artık. Bunu tüm emniyet teşkilatı tüm polisler için söylemiyorum. Bu durumdan ben eminim ki birçok emniyet mensubu da rahatsız. Kimse böyle anılmak istemez. Bu hadiseyi şiddetle kınıyorum. Adana Emniyet Müdürü, Adana Valiliği ve İçişleri Bakanı derhal bu işkenceye müdahale etmelidir. O polisler o adli tıp doktoru açığa alınmalıdır.’’

‘‘YUSUF’U ÇIRILÇIPLAK SOYMUŞLAR, TEKME TOKAT DÖVÜP SANA COP SOKARIZ DEMİŞLER’’

Adana Emniyet Müdürlüğü önünde işkenceyi protesto eden Alparslan Kuytul, ‘‘Biraz önce emniyetten çıkan avukat gözaltına kişilerin tekrar işkenceden çıktığını söyledi. Daha evvel avukatla görüştürmediler, avukat kaç defa gitti, meğer işkencede olduğu için avukatla görüştürmüyorlar. Tekme, tokat, yumruk, yerde süründürerek her türlü zulmü yapıyorlar. Avukat çıktıktan sonra işkence tekrar başlamış. Yusuf’u çırılçıplak soymuşlar, yüzünü yere yapıştırmışlar, üzerine çıkmışlar, tekme tokat sana cop sokarız demişler. Sana şöyle yaparız böyle yaparız bunları kabul edeceksin demişler. Biz yaptık diyeceksin itiraf edeceksin, yoksa sana daha beterini yaparız demişler. Bu kardeşlerimiz bu alçaklığa evet demediler bu iftirayı bütün işkencelere rağmen reddettiler. Bu kardeşlerimiz şu an orada işkence görüyorlar biz buradan ayrılmayacağız. Bu alçaklığa son verilsin bu zulme sessiz kalmayacağız. Koskoca emniyet 2 kişiyi içeri almış habire dövüyor insan utanır be.’’


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version