Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırım Tatar Meclisi Başkan Yardımcısı Celal, evine yapılan baskınla gözaltına alındı

Nariman Celal


Rus güvenlik güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in evine baskın düzenledi. Bahçe çitinden atlayarak evi basan Rus güvenlik geçleri Nariman Celal’i gözaltına aldı. Celal’in gözaltına alındığı sırada evde ailesinin de bulunduğu öğrenildi. Celal’e destek vermek için toplanan 40’a yakın Kırım Türkü de gözaltına alındı. Nariman Celal’in plakası olmayan bir araca bindirildiği belirtildi. Nereye götürüldüğü ise bilinmiyor.

Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da, Rus güvenlik güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in evine baskın düzenledi. Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; güvenlik güçleri aramadan sonra Nariman Celal’i alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdü. KTMM Başkan Yardımcısının bulunduğu yerin hala belli olmadığı bildirildi.

12 KİŞİ ÇİTTEN ATLAYARAK EVE BASKIN YAPTI

Kırım Dayanışması sivil teşkilatına açıklama yapan Nariman Celal’in eşi Leviza Celal, yaklaşık 12 kişinin bahçe çitinden atlayarak evlerine baskın düzenlediğini anlattı. Celal, “Nariman onlara kapıyı açtı. Beni ve dört çocuğumuzu bir odaya kapattılar. Kimse bana kimliğini göstermedi veya adını söylemedi. Daha sonra arama yaptılar. Eşimi plakası olmayan bir araçla bilinmeyen yere götürdüler.”

BİLGİSAYAR VE TELEFONUNA EL KONULDU

Arama sırasında Nariman Celal’in telefonuna ve bilgisayarına el konuldu. Leviza Celal, sözde polise ve Kırım’ın sözde savcılığına eşinin kaçırılması ile ilgili başvuru yaptığını bildirdi. Öte yandan Nariman Celal ve arkadaşlarına destek vermek için Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) binası yanında toplanan Kırım Türklerinden 40 kişi de gözaltına alındı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de, Rusya’nın Nariman Celal’i gözaltına almasına ilişkin gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini açıkladı.

Kiev’de Rusya Elçiliği önünde protesto gösterisi yapılıyor. Göstericiler Kırım’da gözaltına alınan başta Neriman Celal ve diğer insanların serbest bırakılmasını talep ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version