Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a: Şahsi ilişkilerle diplomasiyi karıştırırsan, ABD’de “dostum” dediğine, İstanbul’da “küstüm” dersin

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Şahsi ilişkilerle diplomasiyi karıştırırsan, ABD'de "dostum" dediğine, İstanbul'da "küstüm" dersin


Haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, “Ekonomide düzelme istiyorsanız, yolsuzluğa ve israfa son verin” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışlara değinen Karamollaoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi:

 

“Merkez Bankası Başkanı, vatandaştan enflasyonu aşağı çekmek için destek istiyor. Dünyada böyle bir garabete rastlayamazsınız! Sen orada neden duruyorsun o zaman. Tarım Bakanı, fiyatları aşağı çekmek için çiftçiden ve vatandaşlardan destek istiyor. Bu kötü ekonomik tablonun sebebi vatandaş değil ki; sizin aldığınız yanlış tedbirlerdir.”

 

“Ekonomide düzelme istiyorsanız, yolsuzluğa ve israfa son verin”

 

Karamollaoğlu konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin de eleştirilerde bulundu.

 

“Ekonomide düzelme istiyorsanız; bir numaralı mesele yolsuzluğa son vermektir. İkincisi israfı önlemektir” diyen Karamollaoğlu, “Bu mantıkla siz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Millet Genel Kurulu için gerçekleştirdiği ABD ziyaretini de hatırlatan Karamollaoğlu, “Amerika’ya bir seyahat yapıyorsunuz; koskoca araba filosunu uçaklarla Amerika’ya götürüyorsunuz. Allah’tan korkun ya. İsrafı önlemek istiyorsanız; tasarruf önce evden başlar. Önce saray mantığından kurtulmak gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan’ın Biden’a yönelik eleştirilerini de yorumayan Karamollaoğlu şöyle devam etti:

 

“Şahsi ilişkilerle diplomatik ilişkileri birbirine karıştırırsanız; dün Amerika’da “dostum” dediğinize, yarın İstanbul’a gelince “küstüm” dersiniz. Dış politikadaki bu savrulmuşluk, kararsızlık ve yönsüzlük hali ülkemize büyük zararlar veriyor. Erdoğan ve danışmanları kitabın tanıtımına gösterdikleri ilgiyi, ayırdıkları zamanı ve kaynakları Türkiye’nin dış politikasına sarf etmiş olsalar; çok daha faydalı bir iş yapmış olurlardı.”

 

“Herkes suçlu, herkes hain ama ne hikmetse iktidarın hiçbir kabahati yok”

 

Erdoğan’ın artan gıda fiyatlarıyla ilgili market zincirlerini suçlamasını da eleştiren Karamollaoğlu, “Sürekli kabahati başkalarında arayan bir hükümetin kendi kabahatlerini görmesi mümkün olmaz. Kendi kabahatini görmeyen bir hükümetin de vatandaşın sorunlarına çözüm üretmesi mümkün olmaz” dedi.

 

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

 

“Bu ülkede soğan fiyatları artıyor; soğan üreticisi suçlu oluyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor; market sahipleri suçlu oluyor. Yurt problemi yaşanıyor; barınamıyoruz diyen gençler suçlanıyor. Ev kiraları artıyor; ev sahipleri ve emlakçılar suçlanıyor.Sorgusuz sualsiz işinden edilen KHK’lılar zor bela gidip bir iş buluyor; onları işe alanlar suçlanıyor. Fakat ne hikmetse iktidarın hiçbir kabahati yok; herkes suçlu, herkes hain; bir tek kendileri masum. Artan fiyatlar için marketleri sorumlu tutup, cezalar keserek bu işler düzelecekse; her gün yeni bir zamla kabaran elektirik, su ve doğalgaz faturaları için de sayaç okuma personellerini mi cezalandıracaksınız? Hayat pahalılığını marketlere bağlayanlar; akaryakıt, elektrik, konut kirası, inşaat maliyetleri, kitap, kırtasiye fiyatlarındaki fahiş artışların sorumlusu olarak kimi görüyor merak ediyorum.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version