Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İki askerin infaz fetvasını veren IŞİD Kadısı Alwi, çıkan haberlerden sonra tutuklandı

İki askerin infaz fetvasını veren IŞİD Kadısı Alwi, çıkan haberlerden sonra tutuklandı



IŞİD kadısı olduğu ve 2016 yılında iki Türk askerinin yakılarak öldürülmesi kararını verdiği iddia edilen Suriyeli Jamal Abdul Rahman Alwi, İsmail Saymaz’ın yazısı sonrasında gözaltına alınmıştı. Alwi tutuklandı.

Türkiye, IŞİD kadısı olduğu ve 2016 yılında iki Türk askerinin yakılarak öldürülmesi kararını verdiği iddia edilen Suriyeli Jamal Abdul Rahman Alwi’nin Gaziantep’te yaşadığı ve kuşçu dükkanı işlettiği haberiyle sarsıldı. Gazeteci İsmail Saymaz’ın halktv.com.tr’deki yazısında Alwi’nin hayatına devam ettiği vurgulanmıştı. Yazının ardından gözaltına alınan Alwi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündeme bomba gibi düşen bu haberin ardından, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca IŞİD’in 2016’da iki askeri şehit etmesine ilişkin soruşturması kapsamında, olayın emrini verdiği iddiasıyla Jamal Abdulrahman Alwi’yi yakaladı.

İki askerden Fethi Şahin’in babası Mehmet Şahin, Alwi’nin gözaltına alınması sonrası, “İki asker yanıyor, adam serbest dolaşıyor. O zaman devletle bağı var. Ben çözemedim” demişti.

Gözaltına alınan Alwi, nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan Alwi cezaevine gönderildi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version