Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Helsinki Üniversitesi’nin araştırmasına tepki: ‘Van kedisi dünyada en saldırgan kedi’ unvanını kabul etmiyoruz

Helsinki Üniversitesi'nin araştırmasına tepki: 'Van kedisi dünyada en saldırgan kedi' unvanını kabul etmiyoruz


Finlandiya’daki Helsinki Üniversitesi’nde kedilerin karakter özellikleri ve davranışlarını inceleyen araştırmacılar, Van kedilerinin diğer cinslere göre “insanlara karşı daha saldırgan” olduğunu ortaya koydu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya ise, araştırma sonuçlarına karşı çıkarak “insanlara karşı en saldırgan kedi” unvanını kabul etmeyeceklerini söyledi.

 

DHA’nın haberine göre Van kedilerinin aksine “uysal” olduklarını söyleyen Kaya, sahibiyle duygusal bağ kuran bu kedilerin “başka insanlara tavır koyabildiğini, evde de herkesle ilişki tarzının değişik olabildiğini” belirtti.

 

“Yıllardır burada araştırma yapıyoruz. Dolayısıyla ‘Van kedisi dünyada en saldırgan kedi’ unvanını asla kabul etmiyoruz ve doğru değildir. Eğer dünyada kediler değerlendirilecekse en zeki kedi unvanının Van kedisine verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

 

Helsinki Üniversitesi’nin araştırmasında Van kedilerinin insanlara karşı saldırgan davranışlarda diğer cinslere göre daha yüksek, diğer kedilerle sosyalleşmede ise daha düşük puan aldığı belirtiliyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version