Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Girit Adası’nda deprem: 1 kişi öldü, çöken binalarda mahsur kalanlar var

Girit Adası'nda deprem: 1 kişi öldü, çöken binalarda mahsur kalanlar var


Avrupa Sismoloji Merkezi’nin verilerine göre Yunanistan’da 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD, Ege Denizi’nde 5.7’lik deprem meydana geldiğini duyurdu. EMSC ise Girit Adası’nda 6.5 büyüklüğünde deprem olduğu bilgisini paylaştı. Atina Jeodinamik Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 5.8 olarak verdi. 1 kişi hayatını kaybetti.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.17’de Ege Denizi açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin merkez üssünün, 9.62 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 

Öte yandan Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’ne (EMSC) göre Yunanistan’a bağlı Girit Adası 6.5 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Deprem yerin 5 km altında meydana geldi.

 

Atina Jeodinamik Enstitüsü de merkez üssü Girit’in güneyindeki Arvis bölgesi olan depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladı.

 

Yunan basınında yer alan haberlere göre, itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi.

 

Kandiye Arkalohori’de bir kısmı hasar gören kilisenin yıkıntıları altında bir kişinin mahsur kaldığı ve bölgedeki bazı elektrik direklerinin devrildiği vurgulandı. Bir başka kişinin ise Patsidero köyünde, kendi evinde mahsur kaldığı, bölgedeki okulların da tedbir amacıyla boşaltıldığı kaydedildi.

 

Depremden ilk can kaybı haberi de geldi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version