Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ferhan Şensoy’a veda: Derya Baykal, ‘Varsayalım ölmedin’

Ferhan Şensoy’a veda: Derya Baykal, 'Varsayalım ölmedin'


Derya Baykal’ın oğlu Mert Baykal tarafından naaşı alınan usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Törende konuşan Müjgan Şensoy, “Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İki kardeş törende gözyaşlarına boğuldu. Derya Şensoy cenaze aracını babasının fotoğrafına sarılarak takip etti. Şensoy’un naaşı tören için alkışlarla Ortaoyuncular Tiyatrosu’na getirildi.

Usta oyuncuya veda töreninde sevenleri Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda hazır bulundu. Seyircisi Ferhan Şensoy’u uğurlamak için tiyatronun kapısında saatlerce bekledi.

Tören, Okan Bayülgen’in konuşmasıyla başladı.

Bayülgen’den sonra söz alan oyuncu Zeliha Berksoy konuşmasında Şensoy’un Ortaoyuncular Tiyatrosu’nu kendi emekleriyle yükselttiğini anlatarak “Tiyatro, localar, koltuklar onun için ağlıyor…” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şevket Çoruh ise yaptığı konuşmada “Ses Tiyatrosu’nu biz yaşatacağız, burası bizim emanetimiz” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Ali Poyrazoğlu konuşmasında “Çok emek sarf etti. Çok da eğlendi… Şensoy bizi öbür taraftan izlemeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, “Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez. Varsayalım ölmedin…” şeklinde konuştu.

Şensoy’un kızı Müjgan Ferhan Şensoy ise yaptığı konuşmada “Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam, en az benim kadar tanıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Şensoy’un diğer kızı Derya Şensoy ise, üniversite öğrencisiyken babasına yazdığı şiiri okudu. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy da “Bugün Türk tiyatrosu ulu bir çınarını kaybetti. Başta sanat camiası olmak üzere herkesin başı sağ olsun…” şeklinde konuştu.

Törene katılanlara arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu da bulunuyor. Ferhan Şensoy’un tabutuna Galatasaray bayrağı örtülmesi dikkat çekti.

Törende son olarak Mert Baykal’ın hazırladığı bir video gösterildi. Törenin sonunda salonda bulunanlar Şensoy’u ayakta alkışlayarak sahnede bulunan tabutuna kırmızı karanfiller attı.

Şensoy, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version